valea iasuluiPrimăvara și-a intrat cu adevărat în drepturi în luna aprilie, drept urmare autoritățile din comuna Valea Iașului au demarat acțiunea de reabilitare a drumurilor locale, căi de acces nemodernizate până în acest moment.
”S-a acționat cu autogreder și cilindru compactor pe aproximativ 15 străzi din comună, pe o lungime de 10 km. Au fost posibile astfel de lucrări pe aceste străzi întrucât sunt mai largi. S-a turnat piatră concasată și acum drumurile se prezintă într-o stare bună. Concomitent, am refăcut rigolele stradale în zona drumurilor naționale și a celor comunale, urmând ca de întreținerea curățeniei să se ocupe cetățenii. De data aceasta am făcut noi salubrizarea, dar am recomandat cetățenilor ca pe viitor să se ocupe de curățarea șanțurilor și podețelor din fața proprietăților”, declară primarul Nicolae Barbu.

Totodată, în luna aprilie, la rețelele de apă și canalizare au fost efectuate lucrări de întreținere și reparații, necesare periodic în vederea asigurării bunei funcționări a acestor utilități. De menționat este faptul că Primăria Valea Iașului se află în desfășurare cu procesul de concesionare a Serviciului de Apă și Canalizare, conform cerințelor ANRSC. ”Noi avem o colaborare bună cu furnizorul de apă din municipiul Curtea de Argeș, oamenii au contracte încheiate, totul este în regulă. Dar mai este nevoie de astfel de lucrări de întreținere și reparații astfel încât să putem concesiona serviciul. Același lucru se va întâmpla și cu Serviciul de iluminat public, constituit prin HCL încă din anul 2011. În ședința de Consiliu Local din luna aprilie vom vota pregătirea documentației pentru scoaterea la licitație a acestui serviciu”, precizează primarul Nicolae Barbu.

Extindere la rețeaua de canalizare
Consiliul Județean Argeș a alocat administrației publice locale suma de 100.000 de lei pentru extinderea stației de epurare pentru canalizare din satul Ungureni, care actualmente deservește satele Valea Iașului și Ungureni. Urmează ca după realizarea extinderii, stația de epurare să poată prelua și satele Bărbălătești și Borovinești, pentru al căror sistem de canalizare există un proiect depus la Guvern (PNDL 1). Un al doilea proiect, pentru introducerea canalizării în satul Cerbureni, unde utilitatea există în proporție de 30%, a fost, de asemenea, depus la Guvern. Autoritățile din Valea Iașului au în vedere, totodată, introducerea canalizării în satele Mustățești și Valea Uleului, acolo unde rețeaua este realizată în procent de 10-15%. În paralel, PUG-ul localității se află în reactualizare, în condițiile în care anul viitor se împlinesc 10 ani de la întocmirea acestuia. În acest sens, administrația publică locală are nevoie de fonduri de la Guvern, alocate prin OCPI, în scopul reactualizării planului urbanistic.

27 mai – Ziua Comunei
Pe 27 mai, cetățenii comunei sunt așteptați să participe la o nouă ediție a manifestării tradiționale  - Ziua Comunei Valea Iașului. Anul acesta se împlinesc 495 de ani de la prima atestare documentară a satului Valea Iașului. Primarul Nicolae Barbu și echipa administrativă au pregătit o sărbătoare cu un program variat, manifestările urmând să se desfășoare la Căminul Cultural Valea Iașului.