sapataReprezentanții Primăriei Săpata s-au ocupat în luna aprilie de actualizarea unui proiect de asfaltare a 5 km de drumuri comunale în satele Bănărești și Mârțești, proiect depus anterior pe Ordonanța 28 a Guvernului, dar care nu a beneficiat de finanțare.
”Încercăm să obținem finanțare europeană prin AFIR pentru implementarea acestui proiect. În acest scop se lucrează la documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru proiectul de asfaltare a celor 5 km de drumuri, astfel încât să ne încadrăm în standardele de costuri și să obținem un punctaj mai mare. În momentul în care vom avea concluziile studiului, vom știi clar dacă putem sau nu depune proiectul în programele cu finanțare europeană”, declară primarul Laurențiu Micu.

În altă ordine de idei, în această perioadă continuă lucrările la amenajare a noilor grupuri sanitare de la Școala ”Dumitru Udrescu” Bănărești, investiție realizată din bugetul local și cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. Proiectul privind extinderea și reabilitarea Căminului Cultural Săpata a intrat în linie dreaptă, în sensul că au fost depuse la AFIR toate documentele pentru organizarea licitației pentru atribuirea lucrărilor. Căminul cultural din localitate urmează a fi reabilitat cu fonduri europene. De asemenea, în luna aprilie a fost realizată tradiționala curățenie de primăvară, continuându-se în prezent cu defrișarea vegetației uscate
Pe de altă parte, la nivelul Primăriei se află în plină desfășurare procesul de eliberare a adeverințelor pentru dosarele APIA în vederea obținerii subvențiilor agricole. În fiecare an, în medie, peste 100 de persoane solicită astfel de subvenții, cei mai mulți fiind mici fermieri cu suprafețe cuprinse între 1-4 ha de teren agricol.