corbi 1Pentru al 37-lea an, la Corbi s-a organizat, în preajma Sărbătorilor Crăciunului, festivalul de colinde “Florile dalbe”, găzduit anul acesta de Căminul Cultural Stănești. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Asociația Folcloriștilor Argeșeni „C. Rădulescu - Codin” și Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Primarul comunei, Virgil Baciu, un cunoscut păstrător al datinilor străbune și un patriot dedicat, a fost o gazdă desăvârșită, primindu-și oaspeții îmbrăcat în port popular. Pe scenă au urcat şi au încântat publicul colindători de la mai multe şcoli din localitate, dar şi din Stâlpeni, Bălileşti şi Berevoeşti, cu toţii primind aplauze la scenă deschisă.

”Noi umblăm și colindăm”
Obiceiurile tradiționale românești din preajma Crăciunului continuă să fie respectate în Corbi. Cei mici, dar și cei mari sunt așteptați sâmbătă, 23 decembrie 2017, la ora 21.30, în centrul satului Corbi (în fața Căminului Cultural), care va fi punctul de plecare la.... colindat!
”Vom cânta împreună colinde sau ne vom bucura ascultându-le, poate vom primi și covrigi, dar cel mai important este că vom încerca să strângem o ceată cât mai mare de colindători, așa cum făceam altădată.”, transmit inițiatorii evenimentului, respectiv Alin Precup by Deco Events Pre, Ionuț Deaconu și Claudia Rotaru, cu sprijinul primarului comunei Corbi, Virgil Baciu.

Miros de brad, parfum de flori, bat în ferestre urători, clipesc pe cer mii de culori, fiţi fericiţi de Sărbători, acum şi-n anii următori!
Crăciun fericit! La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Corbi
Primar, Virgil Baciu