recea 1Calitatea apei potabile care ajunge la cetățenii comunei este una dintre cele mai bune din județ, grație investițiilor realizate de autoritățile din Recea cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. La toate cele trei sisteme de alimentare cu apă a comunei, Recea, Deagu și Goleasca, au fost montate de curând instalații de clorinare pentru tratarea apei, în vederea asigurării unei calități cât mai bune, întreg procesul realizându-se în mod automat. Investițiile deservesc un număr de 2.980 de persoane și au costat aproximativ 80.000 de lei, bani alocați de administrația județeană.

În altă ordine de idei, administrația comunei Recea încheie ”un an echilibrat, satisfăcător din punct de vedere al proiectelor realizate. Ne propunem întotdeauna mai mult, de aceea anul viitor vrem să reușim noi investiții care să aducă un plus de confort cetățenilor comunei Recea. Importantă este obținerea finanțării de la Guvern, prin PNDL 2, pentru asfaltarea drumurilor comunale, anul viitor începem lucrările din acest proiect”, după cum spune primarul Marin Pană.

Bilanțul proiectelor/lucrărilor din 2017
# Foraj nou de apă în satul Recea, realizat în scopul îmbunătățirii alimentării cu apă a celor 600 de gospodării abonate la rețeaua publică.
# Modernizarea iluminatului public din comună;
# Obținerea finanțării guvernamentale, prin PNDL 2, pentru asfaltarea a 4,8 km de drumuri comunale; lucrările vor demara anul viitor;
# Proiectare pentru asfaltarea drumului comunal Recea-Deagu, proiect derulat prin OG 28;
# Lucrări de reabilitare și modernizare la Școala Gimnazială Recea;
# Depunerea unui proiect în cadrul GAL privind achiziționarea unor utilaje pentru gospodărirea comunală: vidanjă de 7 tone, plug de zăpadă și autobasculantă de 3,5 tone.

Cadouri pentru elevi și grădinari
An de an, în preajma sărbătorilor de iarnă, autoritățile locale îi vin în ajutor lui Moș Crăciun și oferă o bucurie copiilor din localitate. Moșul va merge și anul acesta la copiii de la școală și din grădinițe și le va dărui cadouri, administrația din Recea pregătind un număr de 250 de pachete cu dulciuri, sucuri și fructe pentru copii. Sumele necesare achiziționării cadourilor de sărbători pentru copii au fost prevăzute în bugetul local.  

De Sărbători este momentul să uităm de griji şi de supărări, să iertăm şi să iubim. Fie ca binecuvântarea Domnului să se răsfrângă asupra voastră şi a tuturor celor dragi! Crăciun fericit! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Recea
Primar, Marin Pană