cateasca”A fost un an destul de dificil, cu realizări, dar nu la nivelul așteptărilor pe care le-am avut. Am intrat în acest an cu un optimism ridicat, am depus patru solicitări de finanțare în PNDL, însă am primit finanțare doar pentru un singur obiectiv – amenajarea unei gospodării de apă în satul Siliștea. Faptul că nu avem introduse în domeniul public anumite suprafețe de teren pe care dorim să realizăm obiective de investiții ne ține foarte mult pe loc. Nu a existat o viziune la nivel de localitate și nu s-a avut în vedere menținerea acestor suprafețe de teren în domeniul public, pentru a avea unde să amplasăm viitoarele obiective de investiții. Din această cauză, mare parte dintre proiectele noastre sunt blocate la ora actuală.”, spune viceprimarul din Căteasca, Adrian Bănuță.

Tot el continuă: “Noi, la Căteasca, suntem mai exigenți, ne dorim mai mult, vrem să facem mai mult pentru cetățenii comunei, poate și de aceea suntem ușor nemulțumiți. Dar, nu putem trece cu vederea părțile pozitive ale acestui an, lucrările realizare, finanțările accesate, apariția unor noi investitori în localitate și, de ce nu, chiar munca intensă în actualizarea datelor din inventarul domeniului public al comunei Căteasca.”

Lucrări și proiecte realizate în anul 2017
# Finalizarea lucrărilor la Școala cu clasele I-VIII Căteasca, unitate de învățământ nouă;
# Împrejmuirea cu gard a Școlii cu clasele I-VIII Cireșu;
# Branșament de gaze și izolație termică la dispensarul uman Căteasca;
# Branșament de gaze și împrejmuire cu gard la școala veche din satul Catanele;
# Amenajarea unor grupuri sanitare la interior la Școala Gruiu;
# Amenajarea unor containere-vestiar în incinta terenului de fotbal de la Școala Căteasca;
# Extinderi ale rețelei de gaze în mai multe zone ale comunei;
# Amenajare parcare, gard și alee pietonală la Școala Căteasca;
# Reparații stații de autobuz în satele Gruiu și Siliștea;
# Reabilitarea Monumentului Eroilor și a parcului din satul Siliștea;
# Obținerea finanțării pentru proiectul derulat prin PNDL – amenajarea unei gospodării de apă în satul Siliștea - contractul de finanțare a lucrărilor a fost semnat în luna decembrie la Ministerul Dezvoltării.

Pachete de la Moș Crăciun
Atmosfera sfârșitului de an va fi completată de vizita lui Moș Crăciun! Prin grija și efortul autorităților locale, care s-au ocupat de găsirea unor sponsorizări, cei aproximativ 400 de elevi și preșcolari din Căteasca vor avea întâlnire cu Moș Crăciun și vor primi daruri constând în pachete cu dulciuri și produse specifice sărbătorilor de iarnă. Cadourile vor ajunge la copiii din localitate la serbarea de Crăciun.   

Farmecul de neegalat al Sărbătorilor de iarnă să vă aducă fericire, sănătate şi bunăstare. Crăciun fericit! La mulți ani!  
Primăria și Consiliul Local Căteasca
Primar, Eugen Mira
Viceprimar, Adrian Bănuță