mioveniFigură emblematică a Argeșului, Constantin Stroe, fostul director general și membru al Consiliului de Administrație al companiei Automobile Dacia, a trecut în neființă în urmă cu un an. În amintirea și în onoarea omului care se confundă cu istoria și evoluția Dacia, de care s-a legat destinul Argeșului și al atâtor argeșeni, Consiliul Local și Primăria Mioveni au luat decizia amplasării unui bust al lui Constantin Stroe pe platoul din Centrul Civic al orașului. Lucrarea a fost realizată de artistul Orlando Năstase, din Mioveni.

La dezvelirea bustului, pe 16 decembrie, au luat parte, pe lângă membrii familiei Stroe, prieteni apropiați, rude, foști colaboratori din cadrul Uzinei Dacia, reprezentanți ai fostei și ai actualei conduceri a companiei și ai Uzinei Dacia, prefectul județului, parlamentari, consilieri județeni și locali, reprezentanți ai administrației publice etc.
“Tuturor celor prezenți astăzi, colegilor din Consiliul Local care au aprobat realizarea și finanțarea acestei lucrări, sculptorului și echipei care a realizat bustul și în mod deosebit familiei Stroe, le mulțumesc pentru implicare, pentru ajutor și pentru cuvintele frumoase care s-au rostit în amintirea unuia dintre cei mai importanți fii ai Argeșului - Constantin Stroe.”, a declarat Ion Georgescu, primarul din Mioveni.

Un an excelent din punct de vedere investițional
Anul 2017 a însemnat pentru administrația publică din Mioveni  realizarea mai multor proiecte importante pentru comunitate. Primul vizează spitalul de la Mioveni, un proiect de amploare, extrem de necesar și important pentru comunitatea din Mioveni și în special pentru argeșeni, întrucât asigurarea de servicii medicale de calitate reprezintă o prioritate pentru mine și echipa mea. Un alt proiect, la fel de important, este alimentarea cu gaze a cartierului Clucereasa. După 10 ani de demersuri făcute de Primăria Mioveni către ANRE, locuitorii zonei Clucereasa vor fi conectați la rețeaua de gaze naturale în anul 2018. Traseul conductelor de distribuție va fi de o parte și de alta a DN 73, pe străzile Calea Câmpulung, Gării, Aleea Clucerului, Barajului, Depozitelor și Filipeștilor, pe o lungime totală de 6,285 km. Al treilea proiect important se referă la finalizarea construcției clădirii multifuncționale de la Făget.
“De asemenea, anul acesta Mioveniul a obținut finanțare guvernamentală pentru trei proiecte prin Programul NAțional de Dezvoltare Locală. Este vorba de finanțarea construcției Spitalului – 93.678.096 lei, de construcția unui nou corp la una dintre grădinițele din oraș – 1.859.495 le, și de reabilitarea termică a unor clădiri ce aparțin Liceului Tehnologic Construcții de Mașini – 4.469.644 lei.”, spune primarul din Mioveni, Ion Georgescu.

Să aveți parte de un Crăciun fericit alături de familiile dumneavoastră, iar  Anul Nou să vă aducă prosperitate și belșug în case, împliniri pe toate palierele vieții. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Mioveni
Primar, Ion Georgescu