domnestiCetățenii din Domnești sunt pe cale de a beneficia de două utilități indispensabile unui trai civilizat. Este vorba de alimentarea cu apă și de canalizare, investiții ample, costisitoare, ce au necesitat timp în ducerea lor la bun sfârșit și care au creat un anumit disconfort, străzile având de suferit în urma lucrărilor de introducere a conductelor. Primarul Ion Gabriel Zăvoianu dă asigurări că de anul viitor va începe reabilitarea acestor străzi.

„Privind retrospectiv, anul 2017 a fost anul în care am obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru obiectivul „Lucrări de amenajare racorduri de canalizare şi alimentare cu apă în comuna Domneşti”, prin intermediul căruia se vor realiza un număr de 928 racorduri la reţeaua de canalizare ape reziduale menajere şi 928 branşamente la reţeaua de apă potabilă precum şi extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 4,5 Km. Această lucrare vine să întregească lucrările începute în urma cu 3 ani la reţeaua de apă şi canalizare şi care au termen de finalizare toamna anului 2018. Apreciem că cele două obiective de infrastructură vor fi devansate ca termene, astfel încât la reţeaua de apă recepția va avea loc în primele luni ale anului 2018. De altfel, suntem în procedura de obţinere a avizelor necesare pentru a putea pune în funcţiune reţeaua de apă potabilă. Este foarte importantă obţinerea finanţării investiţiei prin faptul că ne permite să punem în funcţiune la capacităţile dorite investiţiile începute în anul 2007 la cele două reţele de apă şi canalizare.
Anul 2018 sper să fie anul în care să putem pune în funcţiune reţelele de apă şi canalizare, să reabilităm străzile din localitate care au avut foarte mult de suferit în urma lucrărilor la cele două reţele, creând astfel un mare disconfort cetăţenilor din comuna Domneşti. De altfel, acestea sunt preocupările principale ale Primăriei Domneşti. Important în special este să fim uniți, să avem pace și sănătate; pe urmă, cu răbdare – nu chiar de azi pe mâine – se pot face multe lucruri frumoase! Ţinând cont că de la bugetul local abia întreții școlile, grădinițele, funcţionarea primăriei, iluminatul public, mai plombezi un drum cu mărgăritar, realizezi un canal de scurgere a apelor pluviale şi cam atât, de cele mai multe ori lucrările nu se pot realiza în ritmul pe care l-am dori cu toţii. Pentru asta doresc să mulţumesc fiecărui locuitor din Domneşti pentru că a înţeles că este absolut necesar ca aceste lucrări de infrastructură să se desfăşoare într-o anumită ordine, după o prioritizare firească a investiţiilor.”, spune edilul-șef din Domnești.

La cumpăna dintre ani, când Sfintele Sărbători de Crăciun şi Anul Nou ne aduc linişte şi pace în suflet adresez locuitorilor din Comuna Domneşti şi tuturor colaboratorilor Primăriei Domneşti cele mai calde urări de sănătate şi multă prosperitate!
Primăria și Consiliul Local Domnești
Primar, Ion Gabriel Zăvoianu