bascov“Obiectivul general al administrației publice din Bascov pentru anul 2017 a fost acela de încadrare în Strategia de Dezvoltare Locală pentru perioada 2014-20120. În consecință s-au continuat unele lucrări începute în anul 2016 – cum ar fi asfaltarea trotuarelor pe DN7, dar au fost promovate și investiții noi”, spune primarul din Bascov, Gheorghe Stancu.

Investiții aflate în diferite stadii de implementare
# Reabilitări parcări, trotuare, alei carosabile, pietonale în zona blocurilor D1, D2, E1 și E3 - lucrare în derulare.
# Modernizarea stadionului din centrul comunei. Proiectul prevede realizarea unei tribune cu 2.000 de locuri, gazon sintetic, nocturnă, împrejmuire teren, parcări, reabilitare vestiare.
# Înființarea unei creșe în centrul comunei, în imediata apropiere a grădiniței cu program prelungit. Investiția va fi finanțată de Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
# Amenajare canal pluvial pe o lungime de 500 metri pe DN 7C, de la fosta fermă Scheau și până la granița cu Dobrogostea, într-o zonă expusă la inundații. Canalul betonat va fi întretăiat de 21 de podețe care vor asigura accesul cetățenilor către proprietăți.
# Reactualizarea Planului de Urbanism General al comunei.
# Înregistrarea sistematică cu planuri parcelare și cărți funciare a unor terenuri/imobile, cu prioritate cele de pe culoarul viitoarei autostrăzi spre Sibiu.
# Extinderea sediului Primăriei, investiție ce va consta în amenajarea unei camere pentru arhivă dar și mai multe birouri de relații cu publicul, structurate pe zone și sate.
# Montarea a 41 de camere de luat vederi în zonele cu probleme din comună, în special acolo unde se înregistrează furturi. Camerele vor fi conectate la Postul de Poliție dar și dispeceratul special amenajat la sediul Poliției Locale de la Școala Scheau.
# Modernizarea prin asfaltare a unor drumuri de interes local. Este vorba de 19 străzi, însumând 8,7 km.

Moment de referință în istoria comunei
Dincolo de obiectivele de investiții realizate sau în curs de realizare, merită menționat aportul adus de administrația din Bascov la organizarea Campionatelor Mondiale de Kaiac Canoe Sprint Juniori și Tineret U23, o competiție de mare anvergură, dacă avem în vedere faptul că la întreceri au luat parte peste 1.600 de sportivi din 63 de țări. “Într-adevăr, a fost un eveniment deosebit pentru România, Argeș și comuna Bascov, iar eforturile privind organizarea au fost pe măsură. Toți actorii implicați în bunul mers al competiției - Consiliul Județean Argeș, Prefectura, Jandarmeria, Poliția, primăriile din Bascov, Mioveni și Budeasa au colaborat strâns pentru reușita manifestării. Eu apreciez că am reușit să le oferim cele mai bune condiții de ședere tuturor celor antrenați în această competiție: sportivi, staff-uri tehnice, oficiali etc.”, spune edilul șef din Bascov.

Farmecul zilelor de Crăciun să vă însufleţească şi să vă lumineze calea spre un An Nou cu cât mai multe împliniri! Crăciun fericit! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Bascov
Primar, Gheorghe Stancu