darmanesti 12017 a fost un an care se înscrie în trendul ultimei perioade pentru administrația locală din Dârmănești. În ciuda faptului că bugetul nu a permis administrației locale să realizeze tot ceea ce și-a propus, bilanțul este unul pozitiv.
”Am reușit să continuăm campania de asfaltare cu Drumul lui Chiș, să modernizăm școala de la Valea Nandrii, să amenajăm ziduri de recompartimentare, conform normelor ISU, pentru școala de la Piscani, să instalăm un sistem ultraperformant de deferizare și demanganizare la sistemul de alimentare cu apă de la Valea Nandrii. Am depus solicitări pentru obținerea fondurilor guvernamentale pentru achiziționarea unor stații asemănătoare și pentru satele Negreni, Piscani și Dârmănești, pentru ca și locuitorii de aici să beneficieze de apă la aceeași parametrii. Concomitent, am depus un proiect și pentru realizarea sistemului de canalizare la Piscani. Nu în ultimul rând, trebuie să amintim că am solicitat suma necesară și pentru realizarea Planului de Urbanism General, fără de care nu putem face investiții majore în localitate”, declară primarul Emilian Ciolan.

Pentru viitor, edilul șef speră în implicarea mai mare a Consiliului Județean în ceea ce privește tronsoanele de drumuri județene ce traversează localitatea. ”Dacă pentru drumurile și ulițele comunale am găsit soluții și încercăm în ritmul în care putem să le oferim oamenilor confortul pe care și-l doresc, din păcate, nu avem voie, conform legii, să intervenim de drumurile județene. Există pe lista investițiilor pentru anul viitor a Consiliului Județean, drumul din Valea Nandrii, în lungime de 5 km, care face legătura cu localitatea Coșești. Ar însemna mult pentru localnici ca acest tronson să fie modernizat”, a mai spus edilul șef din Dârmănești.

Lumina Naşterii Lui Iisus se întinde de la o casă la alta, de la o inimă la alta, iar căldura şi bucuria Crăciunului ne aduce pe toţi mai aproape! Crăciun Fericit şi un An Nou plin de satisfacţii!
Primăria și Consiliul Local Dârmănești
Primar, Emilian Ciolan