cicanestiPunând în balanță realizările din 2017 în raport cu obiectivele propuse la începutul anului, administrația publică a comunei Cicănești nu se declară pe deplin mulțumită de rezultatele obținute. Principalele probleme cu care autoritățile locale încheie anul sunt neachitarea datoriilor și fondurile insuficiente pentru derularea investițiilor propuse.

”La modul cel mai optimist, pot spune că 2017 a fost un an modest. Încheiem anul cu datorii pe care nu le putem plăti, investițiile nu au fost nici ele prea multe anul acesta, iar așteptările noastre au fost cu totul altele. Într-un cuvânt, sunt nemulțumit de ceea ce s-a întâmplat anul acesta. Ne tot împiedicăm de o birocrație excesivă, ne trebuie legi mai clare, mai practice, o conducere județeană și centrală mai bine organizate, o altfel de susținere pentru a putea derula proiecte în folosul comunității. Nici măcar sumele alocate prin PNDL nu sunt ceea ce ne așteptam, sunt sume mici în comparație cu necesitățile comunei. Singurul plus este că am reușit să demarăm lucrările la centrala fotovoltaică din localitate”, afirmă primarul Ion Ionescu.

Puncte de reper în activitatea administrației publice din Cicănești:  
# Realizarea unui proiect pentru reabilitarea dispensarului uman din comună;
# Obținerea finanțării din fonduri europene –subMăsura 7.2 (PNDR) în vederea extinderii rețelei de canalizare cu încă 9 km; lucrările se vor derula anul viitor;
# Demararea lucrărilor la centrala fotovoltaică, proiect ce va continua în 2018;
# Obținerea finanțării pentru două proiecte derulate prin PNDL- extinderea rețelei de alimentare cu apă a comunei și reabilitarea și dotarea Școlii Nicolești din satul Mioarele;
# Finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului primăriei.

Vizita lui Moș Crăciun
Dacă pe plan administrativ lucrurile nu merg conform așteptărilor, sunt vești bune pentru copiii din localitate, în sensul că Moș Crăciun va ajunge și anul acesta la ei. Cei peste 200 de elevi și preșcolari vor primi vizita Moșului la serbarea de sfârșit de an, iar acesta nu va veni cu mâinile goale, ci încărcat cu daruri. Fiecare copil va primi câte un pachet cu dulciuri, sucuri și fructe, totul fiind posibil datorită eforturilor administrației publice locale.  

În murmurul tainic al colindelor de Crăciun, sărbătorile de iarnă să vă aducă lumină în gânduri, căldură în suflet, sănătate şi fericire. La mulţi ani!”
Primăria și Consiliul Local Cicănești
Primar, Ion Ionescu