albestii de argesDin punctul de vedere al conducerii administrației locale, 2017 a fost un an relativ greu. Primarul Gabriel Popa face această afirmație luând în considerare dificultățile financiare cu care s-a confruntat. Important este însă că bugetul comunei pentru anul viitor nu va mai fi grevat de datorii.

”Problema cea mai mare  a fost că am avut foarte multe datorii. Partea bună este că am reușit să scăpăm de ele și că vom intra în 2018 cu ”bugetul curat”.”, afirmă edilul șef din Albeștii de Argeș.
Dincolo de acest aspect care, în mod evident, a îngreunat activitatea Primăriei, s-a reușit și demararea mai multor investiții de o importanță vitală pentru comunitate. ”Am reușit să facem proiectarea pentru canalizarea aferentă satului Albești Pământeni, în sensul de a conecta sistemul la stația de epurare din Dobroțu. Este vorba de aproximativ 600 de metri de conductă ce face legătura, și o stație de pompare. Am modernizat iluminatul public în sensul suplimentării corpurilor de iluminat cu încă 650 de bucăți. Avem un proiect pe Măsura 76- fonduri europene pentru reabilitarea generală a Căminului Cultural Brătești. Am obținut finanțare pentru extinderea alimentării cu apă a satului Dobroțu și reabilitarea sistemului din Albești (prin montarea unei stații de pompare în Ungureni –islaz) - PNDL; am amenajat toalete interioare și am montat două centrale termice performante la școala de centru; am realizat proiectul de reabilitare al sediului Primăriei; avem depus un proiect pentru modernizarea prin asfaltare a 5 km de drumuri - tronsoane din întreaga localitate, la AFIR - fonduri europene. Dorim, totodată, să depunem un proiect pentru amenajarea unei săli de sport în zona Plute, investiție pentru care încercăm, de asemenea, să obținem fonduri europene”, declară primarul Gabriel Popa.

Din lumina sărbătoririi nașterii Domnului și din speranța ce însoțește Noul An, gânduri bune și urări de sănătate, împliniri și bucurii tuturor! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Albeștii de Argeș
Primar, Gabriel Popa