raca 1Momentul bilanțului a sosit și pentru administrația publică a comunei Râca, o localitate aflată în plină dezvoltare, cu proiecte în derulare. La ”tragerea liniei”, cum se spune, primarul Georgel Burcea se declară mulțumit de realizările din acest an, anunțând că și 2018 va fi un an la fel de dinamic la Râca, întrucât urmează a fi demarate noi lucrări de infrastructură, care vor contribui la confortul cetăţenilor.

”A fost un an aglomerat, cu foarte multă muncă, am fost tot timpul ocupați, dar rezultatele nu au întârziat să apară. Unele se văd acum, altele urmează să se vadă. Mulțumesc cetățenilor comunei că au înțeles disconfortul creat de lucrările la canalizare, că ne sprijină în derularea acestor lucrări, pentru că este vorba de o investiție extrem de benefică pentru comunitate. Așteptăm cu interes anul 2018 și vom continua să ne zbatem pentru implementarea proiectelor de interes local”, precizează primarul Georgel Burcea.

Principalele realizări ale anului 2017
# Continuarea lucrărilor de introducere a sistemului de canalizare în comună, proiectul urmând să fie finalizat în 2018;
# Obținerea finanțării prin PNDL 2 pentru proiectul de asfaltare a 6,5 km de drumuri comunale în toate satele comunei;
# Reabilitarea dispensarului uman;
# Întocmirea și depunerea unui proiect ce va fi finanțat cu fonduri europene, prin GAL, pentru amenajarea unui teren sintetic de sport la Școala Râca;
# Întreținerea și reabilitarea drumurilor comunale și locale;
# Amenajarea și darea în folosință a Centrului multifuncțional din localitate.

Bucurii pentru cei mici
Plini de emoție și bucurie, elevii și preșcolarii din localitate îl vor întâmpina și anul acesta pe Moș Crăciun. Mulțumită unor sponsorizări obținute de autoritățile locale, cei 120 de elevi și preșcolari din Râca sucuri și fructe. Moș Crăciun va împărți darurile copiilor la tradiționala serbare de sfârșit de an, ce va avea loc la școală.

Un Crăciun cu sănătate/ Masă plină cu bucate/ Casă plină cu lumini/, Ce aşteaptă oameni buni/ Oameni buni cu suflet mare/ La mulţi ani și la mai mare! Sărbători fericite!
Primăria și Consiliul Local Râca
Primar, Georgel Burcea