Tipărire

40Până la sfârșitul anului, conducerea administrației din Tigveni speră să finalizeze investiția derulată cu fonduri europene pe OG 28 - alimentare cu apă în satele Bârsești, Bălteni și Blaj.

”Practic, nu există niciun motiv pentru care să nu putem termina acest obiectiv, având în vedere că s-au montat bazinele și urmează echiparea lor cu pompe, respectiv punerea în funcțiune a sistemului. Avem 4 foraje care funcționează și două gospodării de apă în zonele Pelin și Lace.”, declară primarul Dumitru Slătineanu.
Concomitent, au început și lucrările privind modernizarea drumului agricol, investiție realizată cu fonduri europene. Este vorba de 6,2 km de drum ce va fi asfaltat și amenajarea unui pod peste Topolog și încă 6 podețe mai mici. Tronsonul respectiv deservește 300 de proprietăți și aproximativ 7.800 de ha de teren.
Tot în această perioadă Primăria a executat și alte lucrări de reparații și reabilitări ce se impuneau. ”Am refăcut acoperișul de tablă al vestiarului sălii de sport, fiindcă erau infiltrații; am schimbat, de asemenea, acoperișul Remizei de Pompieri, am refăcut gardul de la Primărie și am construit un gard ce separă Școala Bârsești de proprietățile oamenilor din zonă. Și la Căminul Cultural am intervenit cu mici reparații.”, detaliază edilul din Tigveni.
Pregătirile pentru iarnă au fost încheiate, conducerea administrației pregătind materialul antiderapant și utilajele cu care se va interveni în caz de nevoie.