38Dezvoltarea localității și asigurarea unor condiții cât mai bune de viață cetățenilor reprezintă prioritățile executivului comunei Teiu, executiv condus de primarul Florin Dumitru. La fel cum se întâmplă de câțiva ani buni, și anul acesta administrația publică locală a reușit obținerea unei finanțări guvernamentale în vederea realizării unui proiect de maximă utilitate pentru cetățeni. Mai exact, anul viitor, în comuna Teiu vor fi asfaltați alți 4,3 km de drum comunal (DC 100), după ce anul acesta, autoritățile locale au reușit prin forțe proprii să asfalteze un alt tronson de drum, DC 92, în satul Teiu.

”Pe 15 noiembrie am semnat contractul de finanțare a lucrărilor din proiectul derulat prin PNDL – Modernizare DC 100 în comuna Teiu. Vor fi asfaltați 4,3 km de drum comunal, valoarea totală a finanțării obținute fiind de 41 de miliarde de lei vechi. Sperăm ca anul acesta să finalizăm procedurile de licitație a lucrărilor, urmând ca de anul viitor să înceapă asfaltarea drumului. Este un drum foarte important pentru comunitatea locală, întrucât face legătura cu DJ 508. De asemenea, în luna decembrie vom depune în cadrul GAL ”Lunca Argeșului” un proiect privind achiziționarea unei basculante pentru Serviciul Public Local de Gospodărire Comunală în vederea realizării lucrărilor de întreținere pe drumurile comunale. Sumele alocate în cazul proiectelor declarate eligibile se ridică la 53.000 de euro, sperăm să ne încadrăm în această categorie și să implementăm proiectul cât mai repede”, declară primarul Florin Dumitru. În atenția autorităților din Teiu se află în continuare și modernizarea infrastructurii de utilități, și anume introducerea sistemului de canalizare. Documentația aferentă acestui proiect a fost depusă anterior pe OG 28, iar la începutul anului viitor se va solicita din nou finanțare pentru lucrări prin intermediul PNDL. Proiectul prevede introducerea conductelor de canalizare pe o lungime de 15 km și realizarea unei stații de epurare și a 7 stații de pompare.

Modernizări la Muzeul ”Vladimir Streinu”
Activitățile derulate în ultimele săptămâni de administrația comunei Teiu au inclus și o serie de modernizări la Muzeul ”Vladimir Streinu”. ”Pe baza unor fonduri alocate din bugetul local am reușit să împrejmuim cu gard și să reabilităm zona exterioară a Muzeului ”Vladimir Streinu” Teiu. Valorile locale sunt foarte importante pentru o comunitate. La rândul nostru, le prețuim și acordăm de fiecare dată importanța cuvenită păstrării acestora”, completează edilul șef din Teiu.
Pe de altă parte, la început de iarnă, un număr de 42 de cetățeni ai comunei și 34 de persoane care primesc venitul minim garantat au solicitat ajutorul pentru încălzirea locuinței. Programul se desfășoară pe durata a cinci luni (noiembrie 2017-martie 2018), pentru cererile depuse în luna noiembrie drepturile urmând să fie achitate integral.

Pregătiți de sosirea iernii
Comuna Teiu a făcut din timp pregătirile pentru venirea sezonului rece, totul fiind pus la punct înainte de căderea primei zăpezi. ”Materialul antiderapant a fost procurat și depozitat în zonele de pantă, iar utilajele de deszăpezire din dotare au fost verificate. Vom face deszăpezirea celor 20 de km de drumuri comunale și locale în regie proprie, avem un buldoexcavator cu lamă și un tractor cu două sănii de fier. La școli și la primărie au fost aduse lemnele pentru încălzire. Am intervenit cu grederul pe drumurile comunale în vederea pregătirii pentru iarnă, iar acolo unde a fost necesar s-a turnat piatră”, precizează primarul Florin Dumitru. Pregătirile de iarnă vor fi completate în luna decembrie cu aprinderea iluminatului festiv de sărbători, centrul comunei urmând să capete un aspect feeric. De asemenea, cei doi falnici brazi din fața Primăriei Teiu vor fi împodobiți, așa cum se obișnuiește în fiecare an în localitate.   

Acțiuni dedicate Zilei Naționale
39Păstrând tradiția ultimilor ani, Ziua Națională a fost sărbătorită și anul acesta în comuna Teiu. Pe 1 Decembrie, primarul Florin Dumitru, alături de consilieri locali și angajați ai Primăriei, au depus coroane de flori la monumentele eroilor din centrul comunei și din satul Leșile. Manifestările dedicate împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire au continuat cu un frumos program artistic oferit celor prezenți de către elevii de la Școala ”Vladimir Streinu” Teiu. Programul a inclus poezii patriotice, dar și multe cântece dragi românilor. Ceremonialul de cinstire a memoriei celor ce și-au jertfit viața pentru idealul unirii a adus și anul acesta multă emoție în rândul celor prezenți la Teiu pentru celebrarea zilei naționale.