37Anul viitor în comuna Suseni va fi realizat un nou proiect cu fonduri europene. Este vorba de amenajarea unui teren sintetic de sport la Școala Țuțulești, obiectiv ai cărui principali beneficiari vor fi copiii și tinerii din localitate.

”Am depus proiectul în cadrul măsurilor de finanțare din GAL, așteptăm să fie declarat eligibil, iar de la anul ne vom apuca de implementarea acestuia. Valoarea finanțării acordate este de 53.000 de euro (fără TVA). Va fi un teren multifuncțional, de 40/20, pentru tenis de câmp, baschet, handbal și fotbal. De asemenea, la mijlocul lunii noiembrie, am dat startul lucrărilor la noua grădiniță din comună. Vom lucra anul acesta cât permite vremea, urmând ca în 2018 să finalizăm lucrările”, declară primarul Doru Radu. Noua grădiniță din Suseni este realizată cu fonduri europene, pe baza unei finanțări câștigate de autoritățile locale prin Măsura 7.2- Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, din cadrul PNDR. Unitatea de învățământ preșcolar va avea o capacitate pentru 60 de preșcolari, adică trei grupe de grădiniță. Tot în luna noiembrie, la dispensarul medical din centrul localității au fost finalizate lucrările de reabilitare, acestea incluzând anveloparea termică a clădirii, înlocuirea acoperișului și amenajarea unor trotuare. Investiția a fost realizată cu fonduri din bugetul local și contribuția Consiliului Județean Argeș (100.000 de lei).

Probleme cu transportul de persoane
În ultimele săptămâni, tot mai mulți cetățeni din comună s-au plâns primarului Doru Radu și reprezentanților administrației publice locale de felul în care este organizat transportul de persoane pe traseul interjudețean. Principala problemă reclamată este aceea că au fost schimbate stațiile de oprire în municipiul Pitești pentru transportul de persoane din comunele limitrofe, cum este și cazul navetiștilor din Suseni sau Rociu. ”Înainte mașinile aveau capete de linie la Comisariat și Autogară, iar acum opresc la intrarea în Pitești, vizavi de stația Rompetrol. Oamenii sunt nemulțumiți de această modificare a traseului, și pe bună dreptate, nu pot fi lăsați la marginea orașului. Nu mai spun că operatorii de transport de pe traseul interjudețean nu au suficiente mijloace de transport, nu au locuri suficiente în mașini în raport cu numărul de călători, iar condițiile sunt așa cum sunt. Noi nu putem organiza transportul pe plan local, problema trebuie reglementată de Autoritatea Județeană de Transport din cadrul Consiliului Județean Argeș”, afirmă primarul Doru Radu.