34Islazul comunal ce deservește satul Slobozia se află în plin proces de curățare și igienizare, intenția autorităților din Stoenești fiind aceea de a-l reda pășunatului.

”Islazul este curățat de mărăcini și tufișuri și facem și o reamenajare a suprafeței de teren, în urma stricăciunilor produse de mistreții care au trecut pe aici. Islazul comunal are o suprafață de  83 de ha, dar la momentul actual intervenim pe o porțiune de 55 de ha. Pe restul suprafeței avem o zonă împădurită, trebuie să vedem în primul rând ce vom face cu pădurea. Acest izlaz care deservește comuna Slobozia nu a fost niciodată curățat. Vrem să finalizăm acțiunea de igienizare anul acesta, astfel încât cetățenii să-l poată folosi din nou pentru pășunatul animalelor”, declară primarul Ion Marin.
În paralel, iluminatul public din comună a trecut printr-un amplu proces de modernizare, prin montarea a 200 de lămpi economice cu led, în locul vechilor becuri. ”Noile lămpi economice au fost montate pe DN 72 A (Câmpulung – Târgoviște), pe o lungime de 12 km și pe DJ 725 (Stoenești –Dragoslavele), pe o lungime de 3 km. Vom continua modernizarea iluminatului public, vom asigura un iluminat din stâlp în stâlp în toată comuna. De asemenea, până la sfârșitul anului vom finaliza asfaltarea pe cele trei tronsoane de drumuri locale aflate în lucru, DC 27 în satul Piatra, DC 26 în satul Cotenești și drumul de interes local din satul Bădeni”, precizează edilul șef din Stoenești.
În prag de iarnă, administrația publică locală a pregătit utilajele pentru deszăpezire, în timp ce materialul antiderapant a fost depozitat pe căile de acces în pantă. Curățirea de zăpadă a celor 27 de km de drumuri comunale și locale se va face cu forțe proprii, realizându-se astfel și o economie la bugetul local. Primăria dispune de un tractor cu lamă, cu ajutorul căruia va rezolva problema degajării zăpezii de pe drumuri.