33Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu importanța cuvenită de autoritățile și cetățenii comunei Ștefan cel Mare. Pe 1 Decembrie, primarul Niculae Vidan, alături de consilieri locali și angajați ai administrației publice locale, a depus coroane de flori în semn de omagiu la Monumentul Eroilor din centrul comunei.

Programul festiv dedicat Zilei Naționale a continuat cu un moment artistic pregătit de elevii școlii din localitate, cu poezii și cântece patriotice. Seara, începând cu ora 20.00, la Căminul Cultural din Ștefan cel Mare, a avut loc un bal dedicat zilei de 1 Decembrie, eveniment organizat de Asociația ”Meșteșuguri argeșene” Ștefan cel Mare și SC Petrom, eveniment la care au participat foarte mulți tineri din comună.

Proiect pentru instalarea unui sistem de supraveghere video
În ceea ce privește latura investițională gestionată de autoritățile din Ștefan cel Mare, aceasta a vizat în acest sfârșit de an depunerea unui nou proiect cu finanțare europeană și derularea procedurilor de licitație pentru asfaltarea unor tronsoane de drumuri comunale. ”Am încheiat licitația și am semnat contractul pentru execuția lucrărilor de asfaltare a 6 km de drumuri comunale, proiect derulat cu finanțare guvernamentală. În momentul în care vremea va permite, vor fi demarate lucrările de asfaltare. Legat de proiectul depus prin Grupul de Acțiune Locală, acesta are în vedere montarea unui sistem video de supraveghere în comună. Finanțarea acordată pentru astfel de proiect este de 53.000 de euro. Mai întâi se va verifica eligibilitatea proiectului și, ulterior, vom primi răspuns privind aprobarea alocării fondurilor europene”, declară primarul Niculae Vidan.
Există vești bune și pentru cadrele didactice din comună, în sensul că de la Consiliul Județean a fost alocată suma de 106.000 de lei pentru plata drepturilor salariale restante din învățământ obținute prin sentințe judecătorești.
Și pentru că se apropie iarna, administrația din Ștefan cel Mare a acordat o atenție deosebită pregătirii celor necesare pentru procesul de deszăpezire. ”Vom face deszăpezirea cu forțe proprii, cu utilajele pe care le avem în dotare, un tractor cu plug și un buldoexcavator. Materialul antiderapant îl avem pregătit, va fi împrăștiat în zonele de pantă la momentul oportun. Suntem pregătiți pentru sezonul rece, sunt convins că nu vor fi probleme”, adaugă edilul șef din Ștefan cel Mare.