Tipărire

31Pe 30 noiembrie, administrația din Rociu, împreună cu școlile din localitate, au organizat un spectacol dedicat Zilei Naționale a României. Este, în fapt, un eveniment devenit tradiție în localitate, în care este implicată întreaga comunitate, în frunte cu primarul Aurel Bălășoiu.

“Nicio comunitate din România n-ar trebui să treacă cu vederea peste acest eveniment. 1 Decembrie 1918 este, poate, cea mai importantă zi din istoria României, așa că fiecare generație trebuie să cunoască, să trăiască și să vibreze la însemnătatea acestei zile. Este momentul în care, mai mult decât oricând, ne copleșește mândria de a fi români”, spune primarul Aurel Bălășoiu.
În spiritul acestei sărbători, grupul preoțesc din localitate, dar și elevii Școlii Gimnaziale “Gheorghe Mocanu” Șerbănești, au susținut un spectacol la Casa de Cultură “Ilie Predescu” din Rociu. Totodată, au fost depuse coroane de flori la monumentele eroilor de pe raza comunei.
S-a semnat contractul pentru pod
Administrația din Rociu a semnat cu Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare privind construcția podului peste Mozacu, care va face legătura între Rociu și Rătești. După etapa stabilirii, prin licitație, a constructorului, anul viitor va demara și execuția acestui obiectiv, a cărui valoare se ridică la suma de 7 miliarde de lei vechi.
Vine, vine Moș Crăciun!
Ca în fiecare an autoritățile locale se vor preocupa ca Moș Crăciun să ajungă la copiii din Rociu. Cu sacul plin, grație unor sponsorizări, Moșul în va vizita pe școlari și preșcolari cu ocazia serbărilor dedicate Pomului de Iarnă, serbări ce vor avea loc în toate cele 4 școli de pe raza comunei.