Tipărire

25În vederea asigurării unor condiții cât mai bune de învățământ și din convingerea că numărul preșcolarilor va crește în perioada următoare, autoritățile comunei Poienarii de Muscel investesc actualmente în grădinița din satul Poienari. Investițiile vizează modernizarea unității școlare și sunt finanțate cu fonduri din bugetul local și de la Consiliul Județean.


”Grădinița Poienari funcționează în locația primei școli din comună, este o clădire care are nevoie de renovare și exact asta facem acum. A fost schimbat acoperișul, au fost modernizate interioarele și urmează să fie turnată o centură împrejmuitoare, pentru a nu se infiltra apa la temelie. De asemenea, se va asigura și încălzire centralizată prin montarea și punerea în funcțiune a unei centrale termice. În prezent avem 20 de preșcolari la Grădinița Poienari, dar sunt convins că pe viitor, datorită creșterii natalității în comună, numărul copiilor care se vor înscrie la această unitate va crește semnificativ. Probabil din viitorul an școlar vor funcționa două grupe de grădiniță aici. Spațiu există suficient, mai sunt încă trei săli de clasă în care pot învăța copiii”, precizează primarul Ion Banzea.

Serviciile medicale, mai accesibile
Totodată, la nivelul administrației publice locale au fost demarate lucrările de proiectare pentru reamenajarea Școlii Groșani, în sensul transformării parterului clădirii în dispensar uman și amenajarea unei săli de clasă pentru o grupă de grădiniță, cu intrarea separată. ”Există suficient spațiu pentru ambele locații. Dispensarul medical va cuprinde un cabinet pentru consultații, o sală de tratamente, grupuri sanitare separate pentru medici și pentru pacienți, o cameră pentru centrala termică și un spațiu pentru punctul farmaceutic. Prin realizarea acestui dispensar la Groșani, circa 700 de locuitori din zonă nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze până în centrul comunei pentru a beneficia de servicii medicale. Medicii vor veni la Groșani prin rotație pentru a-și desfășura activitatea”, afirmă edilul șef din Poienarii de Muscel.
Pe de altă parte, în luna decembrie, pentru autoritățile locale urmează semnarea contractelor de finanțare cu MDRAPFE pentru proiectele derulate prin PNDL- captare izvor apă în Valea Iederii și finalizarea amenajării clădirii dispensarului medical din satul de reședință.