24Contractul de finanțare a lucrărilor din proiectul derulat prin PNDL- introducerea rețelei de alimentare cu apă în satul Slatina, a fost semnat în cursul lunii noiembrie de către primarul Ion Cojocaru la Ministerul Dezvoltării.

”Finanțarea aprobată pentru comuna Nucșoara este de 37 de miliarde de lei. Proiectul prevede introducerea conductelor de apă pe o lungime de 8,1 km, o gospodărie de gestionare a calității apei și două bazine de stocare. Mai exact,  rețeaua va beneficia de un sistem SCADA de monitorizare a calității apei și a presiunii existente pe conducte. Totul va fi automatizat, astfel încât eventualele defecțiuni în rețea să poată fi depistate și remediate în timp cât mai scurt. Fiind vorba de un proiect în continuare, lucrările sunt în curs de desfășurare, urmând să finalizăm investiția anul viitor, în funcție și de modul în care vor fi alocate sumele de la Guvern. Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt cetățenii din satul Slatina, aproximativ 450 de persoane”, declară primarul Ion Cojocaru.
În curs de analiză la Ministerul Dezvoltării Regionale se află și proiectul depus în vederea extinderii și modernizării Căminului Cultural Nucșoara. Solicitarea de finanțare a lucrărilor înaintată de autoritățile locale a fost direcționată către Compania Națională de Investiții, instituție de la care se așteaptă un răspuns privind aprobarea finanțării.
În paralel, în comuna Nucșoara continuă cele două proiecte care vor contribui semnificativ la modernizarea infrastructurii de circulație: asfaltarea Drumului Rozelor și a DC 268 Sboghițești - Nucșoara – Brădet. ”La Drumul Rozelor a fost turnat primul strat de binder, urmând ca până în luna decembrie să fie pus și cel de-al doilea strat de asfalt, cel de uzură. Ulterior vor fi amenajate șanțurile de pe marginea drumului local. În ceea ce privește DC 268, aici e vorba de o lucrare mai complexă care se va întinde și pe durata anului viitor. Momentan se lucrează pe două fronturi. În satul Gruiu se schimbă tuburile transversale, iar în satul Sboghițești se fac șanțuri betonate și sunt amenajate intrările la proprietari. Asfaltul va fi turnat pe o lungime de 6,8 km”, afirmă primarul Ion Cojocaru. Modernizarea prin asfaltare a DC 268 este o lucrare finanțată tot din fonduri guvernamentale, pentru această investiție fiind alocate aproximativ 67 de miliarde de lei vechi.