22Autoritățile comunei Mușătești au continuat în luna noiembrie acțiunea de pietruire a drumurilor comunale și locale, în perspectiva venirii sezonului de iarnă. ”Am pietruit DC 218 în satul Costești, lucrarea fiind executată cu utilajele proprii și cu material achiziționat de la o firmă specializată. 5 km de drum comunal au fost reabilitați prin pietruire. În scurt timp vom demara lucrările de pietruire și pe drumurile locale din satele Robaia și Prosia. În ceea ce privește deszăpezirea, ne vom gospodări singuri, întreaga activitate urmând să fie realizată în regie proprie, cu utilajele din dotare. La fel am procedat și în anii trecuți și nu au fost probleme”, declară primarul Constantin Oancea.

Ca și lucrare aflată în prim plan în acest sfârșit de an, administrația publică a comunei Mușătești se ocupă în această perioadă de lucrările la podul din zona Valea Teascului. Investiția în construcția noului pod se ridică la aproximativ 8 miliarde de lei, bani alocați din bugetul local. Podul va asigura acces pietonal și auto și reprezintă principala cale de acces între cătunul Valea Teascului și satul Stroești. Acesta va deservi 80 de gospodării din cătunul Valea Teascului și toate proprietățile aflate în zonă. Conform estimărilor reprezentanților administrației din Mușătești, construcția podului va dura un an de zile.

Noi cereri de finanțare
Autoritățile locale nu pierd timpul și au întocmit deja noi solicitări de finanțare pentru realizarea anumitor obiective pe raza comunei. Cererile de finanțare vor fi depuse anul viitor în cadrul PNDL și vizează asfaltarea a 18 km de drumuri comunale și locale, după cum urmează: sat Costești - DC 218, sat Vâlsănești – strada Fânației, sat Stroești – ulița Ioneștilor și drum comunal sat Robaia. De asemenea, proiectul privind introducerea sistemului de canalizare în comună va fi redepus la Guvern. Până la sfârșitul anului, administrația publică locală va semna contractul de finanțare a lucrărilor din proiectul aprobat la finanțare în cadrul PNDL II – extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Mușătești. Suma alocată acestei investiții este de 43 de miliarde de lei vechi.