20În opinia primarului comunei Cetățeni, Claudius Ciobanu, în raport cu bugetul de care a dispus, administrația locală și-a îndeplinit cu brio îndatoririle față de comunitate în acest an.

”Concret, am făcut tot ceea ce ne-a stat în putință ca lucrurile să meargă bine, să intre pe făgașul normalității. Unul dintre cele mai importante obiective care a fost realizat în acest an este, după părerea mea și a cetățenilor, asfaltarea Străzii Dealului, în lungime de 1,5 km. Deopotrivă, trebuie amintit tot în top proiectul pentru care am obținut finanțare în cadrul PNDL, cu privire la modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă în toată comuna și de faptul că ne-am încadrat cu depunerea documentației integrale cu toate avizele necesare.”, afirmă primarul din Cetățeni.
La opul opus, cea mai mare problemă cu care se confruntă Primăria este numărul foarte mare de cetățeni care primesc ajutor social. ”Nu este vorba doar de faptul că avem 160 de dosare (și asta în condițiile în care am redus numărul lor de la 250), ci mai ales de aspectul că cetățenii respectivi nu vor să muncească, că nu sunt conștienți că au și obligații. Suntem, practic, într-un permanent conflict cu o parte dintre ei, care după părerea ea sunt mai mult decât apți de muncă”, declară edilul șef.
Pregătirile pentru iarnă sunt încheiate la Cetățeni. ”Avem 20-25 de km de drumuri comunale și locale pe care vom interveni pentru deszăpezire. De departe, cel mai dificil tronson era chiar Strada Dealului, pe care l-am modernizat, fiind un drum în pantă, pe care mașina școlii făcea zilnic traseu. ”, spune șeful executivului.

Loc de joacă în centrul comunei
Moș Crăciun va veni din partea administrației locale... în primăvară.
”Nu știu dacă o să mai găsim sponsorizări pentru cadouri de Crăciun în condițiile în care am reușit să obținem pe această cale o parte din fondurile necesare amenajării unui loc de joacă pentru copii în centrul comunei, în fața Dispensarului. Consider că localitatea noastră era deficitară din acest punct de vedere, iar de el se vor putea bucura toți copiii”, spune primarul din Cetățeni.
Până în Sărbători se modernizează și iluminatul public din localitate. Deja au fost montate încă 49 de lămpi cu leduri economice.