theo nicolescuDeputatul PNL Theodor Nicolescu a transmis Ministerului Dezvoltării memoriul doamnei Sorina Badea din comuna Vedea. Acesta a solicitat  ministerului care achiziţionează şi atribuie microbuzele şcolare să se întreprindă demersurile necesare pentru ca 13 elevi care locuiesc în trei sate din comuna Vedea să nu mai facă zilnic kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la şcoală şi înapoi. Atât adresa înaintată de Theodor Nicolescu cât şi textul memoriului sunt disponibile integral pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor.
Demersul parlamentarului liberal argeşean are la baza iniţiativa unei mame - în numele mai multor părinţi, iniţiativă susţinută  de 13 elevi din satele Frătici, Vârseşti şi Jugănari. Memoriul d-nei Sorina Badea este pe de o parte un model de iniţiativă civică, dar şi un model de bun simţ. Practic, oamenii vor să trăiască în secolul prezent şi vor doar să aibă acces la un mijloc de transport, chiar şi contracost.
"Este adevărat, am înaintat memoriul respectiv Ministerului Dezvoltării. Cele relatate acolo sunt adevărate şi sunt, în acelaşi timp, inadmisibile. Cu atât mai mult cu cât doleanţele exprimate sunt unele...de foarte mult bun simţ. Sunt mulţi copii, nu numai cei din Vedea, care fac kilometri întregi pe jos şi ajung deja obosiţi la şcoală şi foarte obosiţi înapoi acasă. În perioadele de iarnă - cu zăpadă şi frig, să mergi kilometri pe jos ca să ajungi la şcoală este inacceptabil în România anului 2015. Nu cred că mersul la şcoală ar trebui să fie o povară şi cred că trebuie să eliminăm toate <<obstacolele>> de acest fel. Am speranţa că situaţia copiilor din Frătici, Vârseşti şi Jugănari se va rezolva însă în curând!".