Tipărire

17În mod firesc, în ultima lună de toamnă, administrația comunei Mozăceni a făcut pregătirile pentru sezonul rece, asigurându-se că totul este pus la punct înainte de căderea primei zăpezi.

”Centralele termice de la școli și de la Centrul de Permanență, instituții aflate în subordinea Primăriei, au fost revizuite și a fost asigurat necesarul de lemne pentru încălzirea pe timpul iernii. Pe căile de acces aflate în pantă a fost depozitat material antiderapant, insistându-se în special pe Drumul Spitalului, acolo unde avem stația de ambulanță, Căminul pentru bătrâni, farmacia, grădinița și Centrul de Permanență, astfel încât să putem deservi optim cetățenii comunei, dar și restul persoanelor care se adresează acestor unități. De asemenea, la buldoexcavatorul și microbuzul școlar din dotarea Primăriei au fost efectuate revizii, deszăpezirea pe drumurile comunale și locale urmând să o facem în regie proprie. Doar în cazul în care vom avea parte de o iarnă grea, cu multă zăpadă,  vom încheia în plus un contract pentru utilaje necesare deszăpezirii”, declară primărița Liana Corina Dună. În completarea acestor pregătiri, toți pomii de pe raza comunei aflați sub liniile de joasă tensiune au fost toaletați, în scopul prevenirii unor eventuale întreruperi de curent, frecvent întâlnite în momentul în care copacii sunt încărcați cu zăpadă. În plus, stâlpii de electricitate au fost îndreptați, tot în scopul evitării unor astfel de situații. Totodată, cetățenii comunei au primit sprijin din partea autorităților locale în aprovizionarea cu lemne de foc printr-un parteneriat cu Ocolul Silvic de stat. Concomitent, au fost întocmite documentațiile în vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinței persoanelor defavorizate. 

Reabilitare la podul Fuscel
O veste importantă pentru locuitorii comunei este aceea că până la finalul anului lucrările de reabilitare a podului de la Fuscel vor fi terminate. Podul asigură legătura între comunele Negrași, Mozăceni, Slobozia și Ștefan cel Mare și este reabilitat de Regia de Drumuri Județene, cu sprijinul autorităților comunei Mozăceni, prin punerea la dispoziție a buldoexcavatorului din dotare.  În condițiile în care podul este reabilitat, este de așteptat ca pe timpul iernii să nu se înregistreze probleme cu circulația pe drumul județean care tranzitează cele patru comune. Pe de altă parte, executivul comunei Mozăceni urmează să semneze în scurt timp contractul de finanțare a lucrărilor din proiectul derulat prin PNDL – extinderea și modernizarea rețelei de apă din comună. Până la mijlocul lunii decembrie, un alt proiect va fi depus în cadrul măsurilor cu finanțare europeană prin GAL. Proiectul vizează achiziționarea unui autocamion necesar lucrărilor de întreținere a drumurilor comunale.

Postul de secretar a fost ocupat
Important de menționat este și faptul că după un an de zile, unul dintre posturile-cheie din cadrul administrației publice locale, cel de secretar, a fost ocupat. ”Pentru mine este o mare bucurie că, după această perioadă destul de lungă, postul de secretar al comunei Mozăceni a fost ocupat. Bucuria este cu atât mai mare cu cât cea care va ocupa acest post este o fostă elevă de-a mea. Este o mare satisfacție să vezi că un fost elev a reușit în viață și că ajunge să facă echipă cu tine, dascălul care i-a îndrumat pașii în școală. Așadar, colectivul Primăriei Mozăceni s-a mărit din această lună și așteptăm cu interes rectificarea bugetară anunțată pentru sfârșitul anului, în special pentru a acoperi cheltuielile cu salariile cadrelor didactice și indemnizațiile persoanelor cu handicap”, precizează șefa executivului comunei Mozăceni. De altfel, toți angajații Primăriei Mozăceni au fost evaluați din punct de vedere psihologic și medical în luna noiembrie, acțiunea având în vedere încheierea fișei de medicina muncii caracteristică fiecărui post în parte.

Bucurii de Sărbători
Nu în ultimul rând, de Moș Nicolae, iluminatul stradal festiv va fi pornit, spre bucuria tuturor cetățenilor, de la mic la mare. Ornamentele achiziționate anul trecut vor fi completate cu noile instalații de sărbători achiziționate anul acesta, toate  urmând să ilumineze satele comunei în spiritul sărbătorilor de iarnă. Bradul de Crăciun va fi împodobit la Complexul de spectacole ”Liviu Rebreanu”, acolo unde la sfârșitul anului, cei 200 de copii din comună îl vor aștepta pe Moș Crăciun. Pentru a putea achiziționa cadourile de Crăciun pentru copii, reprezentanții administrației publice locale s-au preocupat încă din această lună în vederea găsirii unor sponsorizări.