14Administrația din Micești va începe lucrările de recompartimentare și realizarea amenajărilor la sediul Primăriei și la 5 școli din localitate, conform cerințelor impuse de ISU. Paradoxul constă, conform opiniei primarului Dumitru Voicu, în faptul că documentația necesară realizării acestor investiții costă mai mut decât lucrările în sine!

”Dincolo de faptul că am reabilitat școlile din comună pe fonduri europene, investiții de-abia încheiate, și că acum trebuie să deschidem din nou șantiere, ceea ce în opinia mea constituie o absurditate, sumele de bani pe care trebuie să le achităm pentru realizarea documentațiilor necesare depășesc practic valoarea lucrărilor. Cred că nicăieri în lumea asta nu mai există așa ceva! Astfel, investițiile la fiecare din cele 5 școli, plus sediul primăriei, ne constă câte 1 miliard de lei vechi pentru recompartimentare, ieșiri de siguranță, ziduri, trasee de acces etc, și încă pe atât pentru avize, cărți tehnice și alte hârtii. Sunt doar 26 de firme la nivel de țară care sunt autorizate pentru eliberarea de avize pentru asemenea situații, ceea mi se pare mai mult decât absurd. Evident că, din acest motiv, prețurile sunt atât de mari!”, declară primarul din Micești.
În altă ordine de idei, administrația locală a făcut pregătirile necesare pentru iarnă. ”Facem, ca de obicei, deszăpezirea în regie proprie, cu costuri evident mai mici. Avem pregătite utilajele precum și materialele necesare cu care să acționăm la nevoie. ”, spune șeful executivului.
Cu ajutorul sponsorilor, Primăria Micești va oferi și anul acesta celor aproximativ 1000 de copii din localitate câte o un pachet cu ocazia sărbătorilor de iarnă. ”Crăciunul înseamnă pentru copii cadouri. De aceea, vom face tot posibilul pentru a le dărui bucurie”, spune edilul șef din Micești.