Tipărire

08Autoritățile comunei Cocu vor să dea în folosință podul din satul Bărbătești până la finalul anului. ”Podul este finalizat în proporție de 80%, structura este gata, acum se lucrează la umplutura între tuburi. Betonul îl vom turna în primăvară pentru finalizarea lucrării, dar iarna aceasta vrem să-l aducem în stadiu de circulație, astfel încât să poată fi folosit de oameni. Lucrările au fost întârziate și de ploile din toamnă, dar eu cred că până la venirea iernii vom reuși să dăm în folosință această cale de acces”, spune primarul Gheorghe Țucă.

Totodată, în luna noiembrie au fost puse la punct și detaliile privind activitatea de deszăpezire în sezonul de iarnă 2017/2018. Cei aproximativ 45 de km de drumuri comunale și locale vor fi deszăpeziți de o firmă specializată cu care Primăria Cocu va încheia contract. De asemenea, la Școala Bărbătești au fost finalizate lucrările de împrejmuire, în desfășurare aflându-se amenajarea unor grupuri sanitare pentru grupele de grădiniță care învață în această locație.

Probleme pe drumurile județene
Pe de altă parte, primarul Gheorghe Țucă aduce în atenția autorităților județene problema stării drumurilor județene care străbat comuna Cocu. Principala nemulțumire a edilului șef din Cocu este aceea că respectivele tronsoane de drumuri nu au fost incluse în niciun program de asfaltare, cu atât mai mult cu cât tronsoanele din comunele vecine au fost deja modernizate. ”La Cocu nu se vrea să se asfalteze sub nici o formă! Pe DJ 731 C, asfaltarea a pornit dinspre Vedea și s-a oprit la hotarul cu comuna Cocu. Drumurile dinspre Băbana și Poiana Lacului au fost, de asemenea, asfaltate. Din nou, asfaltul s-a oprit la Cocu. Gropile de pe DJ 703 A nu au fost nici acum acoperite, la mai bine de 3-4 luni de când a fost decopertat drumul. Cară oamenii nisip din gârlă să le acopere, în acest stadiu am ajuns, ne rupem mașinile pe aceste drumuri județene. Nu înțeleg de ce autoritățile județului procedează în acest fel. Care este motivul pentru care nu se vrea să se lucreze la Cocu?! Se dorește cumva să rămânem o comună izolată?”, se întreabă primarul Gheorghe Țucă.