Tipărire

07Până la sfârșitul anului, administrația publică a comunei Cicănești va desfășura procedurile de  licitație pentru execuția lucrărilor din proiectul finanțat cu fonduri europene prin subMăsura 7.2 – Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, privind extinderea rețelei de canalizare.

”Am primit avizul de la AFIR în vederea organizării licitației pentru execuția lucrărilor, așadar vom pune anunțul de licitație cât mai repede în SEAP.  În funcție de modul în care decurge licitația, dacă sunt sau nu contestații, se va decide și momentul în care vor începe lucrările. Proiectul prevede extinderea rețelei de canalizare cu încă 9 km, în toate cele patru sate ale comunei. La finalul lucrărilor, Cicănești va deveni o localitate în întregime racordată la rețeaua de canalizare”, declară primarul Ion Ionescu.
Totodată, în localitate continuă lucrările de amenajare a centralei fotovoltaice, structură ce va avea o putere de 85 KW. Investiția este realizată cu fonduri din bugetul comunei și cu ajutorul unui împrumut de la Fondul Român de Eficientizare a Energiei Electrice. Lucrările se vor derula atât cât permite vremea anul acestea, investiția urmând să fie finalizată anul viitor.
Pe ultima sută de metri sunt pregătirile pentru sezonul rece, deszăpezirea celor aproximativ 60 de km de drumuri comunale și locale urmând să fie realizată în regie proprie de autoritățile din Cicănești. Materialul antiderapant a fost amplasat în zonele de pantă, în timp ce instituțiile publice au fost aprovizionate cu lemne pentru încălzire. ”Nu ne-a luat iarna prin surprindere niciodată, nu am avut probleme cu circulația pe drumurile locale în niciun an. Nici anul acesta nu ne va lua prin surprindere, suntem pregătiți. Să sperăm că nici pe drumurile județene nu vor fi probleme din cauza zăpezii!”, completează primarul Ion Ionescu.