04Școala ”Petre Țuțea” din comuna Boteni are acum un cabinet de informatică nou-nouț,  reabilitat și dotat la cele mai înalte standarde. În afară de refacerea locației propriu-zise, administrația din Boteni a investit și în 40 de computere ce au fost puse la dispoziția elevilor.

”Încercăm, concomitent cu preocupările noastre continue de a moderniza localitatea din punct de vedere al infrastructurii, să ne aplecăm în egală măsură și asupra celorlalte domenii, care sunt, în fapt, poate mai relevante, dând măsura gradului de civilizație. Evident, aici intră, situându-se pe primul loc, educația, învățământul. Din acest motiv, în măsura în care putem și este necesar, investim pentru sporirea gradului de confort al elevilor și profesorilor, în scopul creșterii performanțelor. Am reabilitat și modernizat laboratorul de informatică și am dotat sala cu 40 de computere noi și tot echipamentul de specialitate necesar. Având în vedere că tinerii noștri au un talent real în ceea ce privește IT-ul, fiind recunoscuți în lume pentru performanțele repurtate, considerăm că trebuie să punem accent pe acest domeniu, fără de care nu mai poate funcționa niciun altul.”, a declarat primarul din Boteni, Vasile Leau.
Pregătirile pentru iarnă sunt și ele în vizorul conducerii administrației locale. Deszăpezirea se va face, ca în fiecare an, cu forțe și utilaje proprii.
”Avem tractor, buldoexcavator, nu ne facem probleme deși relieful comunei noastre este destul de dificil. Anul acesta ne va fi mai ușor să intervenim, deoarece avem mai mult asfalt în localitate, cel mai bun exemplu în acest sens fiind DC 289 – tronson modernizat în lungime de 4,5 km. Suntem organizați pe echipe, astfel încât vom acționa, ca de obicei, prompt și rapid.”spune edilul șef.
Cu sprijinul conducerii Combinatului de lianți, Moș Crăciun va aduce cadouri anul acesta celor 350 de copii din localitate.