Tipărire

032017 a fost, fără îndoială, un an cât de poate de bun pentru comunitatea din Băiculești. Datorită eforturilor administrației locale s-au atras fonduri importante, atât europene cât și guvernamentale, prin proiecte viabile, menite să dezvolte infrastructura.


”Ne așteaptă pentru anul următor trei investiții majore. Sigur, primul pas este atragerea sumelor necesare și întocmirea proiectelor, dar, la fel de importantă și la fel de dificilă este și implementarea lor. Avem, așadar, de realizat introducerea sistemului de canalizare în satele Mănicești, Stejari, Argeșani, Băiculești și Zigoneni - investiție ce se va derula cu fonduri guvernamentale; asfaltarea a 5,4 km de drumuri - fonduri europene și amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic, tot fonduri europene, prin GAL.”, declară edilul șef din Băiculești.
”Pentru că modernizarea prin asfaltare a drumurilor rămâne prioritatea noastră nr. 1, vom continua identificarea de surse financiare pentru acest obiectiv. Cel mai probabil, vom redepune solicitările de finanțare și proiectele în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală III, atunci când se va lansa.”, a mai adăugat Niculae Dragnea.
Cu o infrastructură de peste 60 de km de drumuri comunale și de interes local, comuna Băiculești este una dintre localitățile argeșene în care iarna înseamnă multă muncă pentru administrația locală. În condițiile în care s-a anunțat un sezon rece cu precipitații peste medie și temperaturi foarte scăzute, conducerea Primăriei a luat măsuri pentru a fi în măsură să prevină situațiile riscante. ”În primul rând, pe tot parcursul anului am avut campanii de pietruire și întreținere a drumurilor, acționând cu precădere pe tronsoanele cu probleme. Am decolmatat șanțurile în toată localitatea și am achiziționat materiale antiderapante care sunt pregătite pentru a fi împrăștiate la cel mai mic semn. Avem, de asemenea, utilajele din dotare pregătite - sărăriță, tractor cu lamă, buldoexcavator etc, cu care vom asigura o circulație fluidă”, declară primarul Niculae Dragnea.