02Consiliul Județean, prin DGASPC Argeș, a demarat formalitățile pentru realizarea unei investiții în valoare de peste un milion de euro în comuna Băbana. Este vorba despre un centru de zi și un complex de trei locuințe protejate destinate persoanelor adulte cu dizabilități, care se vor construi în satul Lupueni. Valoare lucrărilor va fi de 4,8 milioane lei (cu TVA).

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea de servicii alternative de sprijin pentru viaţa independentă şi integrare în comunitate în scopul creşterii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi.
Cele 3 locuinţe protejate vor avea o capacitate de 24 de locuri destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi. Centrul de zi, va avea o capacitate de 30 de locuri și se va înfiinţa prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea unei clădiri existente.
În altă ordine de idei, la Băbana s-a aprobat planul de deszăpezire pentru aceasta iarnă. “Pentru cei 72 de kilometri de drumuri locale și comunale  avem două tractoare cu care vom efectua deszăpezirea. Ca în fiecare an  ne facem singuri treaba, costurile nedepășind 10.000 lei!
Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, urez tuturor românilor LA MULȚI ANI!!!”, încheie primarul Bebe Ivan.