01Campania de pregătire a drumurilor din localitate pentru sezonul rece s-a încheiat. Conducerea administrației locale afirmă că deszăpezirea va fi realizată în regie proprie, costurile fiind mult mai mici.


”Putem afirma că această campanie de modernizare a drumurilor a fost, în fapt, începută în primăvara acestui an, prin realizarea unui drum spre un schit monument istoric și s-a încheiat acum, când am finalizat tronsonul ce face legătura dintre satul Brătești și Florieni. În Florieni avem 30 de familii care erau practic izolate. Putem afirma că am legat satul de restul comunei. Nu a fost ușor, deoarece drumul era unul de pământ, în lungime de 2 km. S-a lucrat greu și din cauza reliefului. În timpul anului am intervenit, de asemenea, prin pietruire pe toate ulițele din localitate, executând în același timp și șanțuri. Desigur, nu am reabilitat aceste drumuri doar pentru iarnă, dar ne prinde bine acum că le avem puse la punct. Revenind la perioada curentă, am achiziționat material antiderapant și, în afara pregătirii utilajelor existente în dotare - volă, tractor, buldoexcavator - am făcut achiziția pentru un răspânditor de sare. Am constituit grupuri de intervenție, pentru fiecare sat, astfel încât să fim prompți și eficienți”, spune primarul Gabriel Popa.
Concomitent, se lucrează la modernizarea iluminatului public, montându-se lămpi pe fiecare stâlp. ”Dorim să avem lumină și, deci, un grad de siguranță sporit pentru cetățeni pe fiecare ulicioară. Deja am acoperit 94-95% din localitate, suplimentând numărul becurilor cu 650”, a mai afirmat edilul șef.
În spiritul păstrării tradiției, primarul Gabriel Popa depune toate eforturile pentru ca Moș Crăciun să vină și anul acest la cei peste 650 de elevi din localitate. ”Anul trecut am reușit să găsim sponsori să le facem o bucurie copiilor și facem tot posibilul ca și anul acesta sărbătorile să vină cu această mică bucurie.”