bascov 1Mii de oameni s-au adunat duminică, 27 august, pe islazul de la Aninoasa, pentru a sărbători cea de-a XI-a cea ediție a Zilei Comunei Bascov. Programul artistic de excepție, dar și surprizele pregătite de organizatori - Primăria și Consiliul Local, cum ar fi tombola cu premii, au fost tot atâtea motive pentru ca cetățenii să se simtă bine, lângă prieteni și familie.

 

Cadrul natural de o frumusețe aparte și soarele strălucitor au constituit scena perfectă pentru un eveniment de zile mari, în cadrul căruia dansatorii de la “Doina Bascovului” au stârnit, prin prestația lor, adevărate urale în rândul celor prezenți.
Cum era de așteptat, toată pleiada de personalități politice și administrative a județului a onorat cu prezența evenimentul, în semn de apreciere și respect atât pentru conducerea Primăriei, cât și pentru comunitate. Nu au lipsit nici oaspeții de dincolo de hotare - două delegații din Bulgaria și Republica Moldova, cu care comuna are relații de prietenie și colaborare. Oaspeții de peste Prut au oferit gazdelor o icoană cu Sfântul Ștefan cel Mare.
bascov 5Amfitrionul manifestărilor, primarul Gheorghe Stancu, a rostit, plin de emoție, un discurs de deschidere a momentului festiv. ”Iată că bunul Dumnezeu ne-a ajutat să ajungem la ediția a XI-a, să fim aici cu toții, sănătoși și bucuroși. După cum toată lumea știe, comuna noastră a cunoscut o înflorire extraordinară în ultimii ani și merge pe același trend al dezvoltării și modernizării continue. După cu sunteți informați permanent, avem proiecte de anvergură în derulare, cu fonduri europene și guvernamentale, prin care vom realiza obiective în folosul comunității: creșă, asfalt, canalizate etc). De la conducerea Consiliului Județean și a Prefecturii Argeș până la deputați și senatori, primari din majoritatea comunelor argeșene, consilieri județeni, directori de instituții au venit azi la noi, ca dovadă a aprecierii de care ne bucurăm”, a spus primarul Gheorghe Stancu.
Pe rând, reprezentanții conducerii județului au rostit la rândul lor câteva cuvinte.
”Vă bucurați de întreaga noastră susținere și apreciere. Suntem o echipă puternică și alături de primarul dumneavoastră, un om extraordinar, vom reuși să ducem la îndeplinire toate proiectele pe care dumneavoastră le așteptați și doriți”, a spus președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
”Am urmărit îndeaproape evoluția localității dumneavoastră. Pot afirma că din 2000 încoace este comuna care a avut parte de una dintre cele mai spectaculoase modernizări. Este o mare bucurie pentru mine să mă aflu aici, azi, în mijlocul acestei comunități”, a declarat prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.
bascov 2”La mulți ani Bascov, la mulți ani tuturor cetățenilor și felicitări pentru oamenii care vă gospodăresc localitatea, pentru primarul dumneavoastră, care face tot posibilul să aveți un trai mai bun zi de zi!”, a afirmat senatorul Șerban Valeca.
Ca o confirmare a celor rostite, conducerea Primăriei a primit o plachetă de excelență și o diplomă din partea Consiliului Județean și a Prefecturii Argeș pentru eforturile depuse în dezvoltarea localității, pentru demersurile  de zi cu zi în păstrarea tradițiilor și promovarea culturii.
Un merit deosebit pentru acest ultim menționat aspect îl are fără doar și poate conducerea Casei de Cultură “Adriana Trandafir”, managerul Lorena Toma, care prin activitățile desfășurate, prin spectacolele și evenimentele organizate, prin înființarea și promovarea “Doinei Bascovului”, a talentelor tinerilor din comunitate, a ridicat enorm ștacheta în ceea ce privește perpetuarea culturii, obiceiurilor și tradițiilor argeșene.
Într-un periplu de armonie și culoare, pe scenă au urcat interpreta Mariana Stan, grupurile de dansatori și ansamblurile din Bradu, Stolnici, Centrul Cultural Mioveni, Corbi, ”Doruri muscelene”, ”Doina Bascovului”, Ionuț Fulea și Taraful, Grupul vocal bărbătesc ”Rapsozii Bascovului”, trupa ”Today”, Lora, Aurel Moldoveanu.
Evenimentul s-a încheiat cu un foc de artificii.

Diplome și premii în bani pentru cei merituoși
bascov 6În avanpremiera spectacolului de pe islazul de la Aninoasa, sâmbătă 26 august, Casa de Cultură ”Adriana Trandafir” a găzduit festivitatea de premiere a cetățenilor merituoși. Au primit diplome și premii în bani cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, sportivii și antrenorii clubului ”Unirea Bascov”, elevii cu rezultate deosebite la învățătură și cadrele didactice care i-au pregătit, precum și membrii ansamblului ”Doina Bascovului”, împreună cu cei doi coregrafi.
Din pleiada manifestărilor dedicate Zilelor Bascovului mai putem aminti un proces simulat de educație juridică, cu participarea elevilor Colegiului Național Alexandru Odobescu, invitatul special fiind judecătorul Cristi Dănileț, Cupa Bascov la șah, Cupa Bascov la tenis de câmp.