ratesti primarSfârșitul lunii martie a adus pentru locuitorii satelor Nejlovelu și Ciupa Mănciulescu apă curentă. Conform declarațiilor primarului Cornel Vasile Petrică, investiția a fost finalizată, iar sistemul de alimentare a fost pus în funcțiune. ”Mă bucur că oamenii beneficiază de această utilitate, mai ales că se apropie cu pași repezi Sărbătorile Pascale, un prilej de bucurie și înnoire, care acum este dublat și de realizarea acestui obiectiv”, afirmă edilul șef.
Tot în luna martie a fost adoptat și bugetul localității, care este din păcate mult prea mic în comparație cu nevoile comunității și dorințele administrației locale de a moderniza localitatea. ”În afară de sumele necesare funcționării, am reușit să alocăm bani doar pentru continuarea lucrărilor la biserica în construcție din satul Tigveni și pentru finalizarea dispensarului din Tigveni, unde mai trebuie realizate instalațiile termice, electrice și sanitare”, explică șeful executivului.
Speranța de dezvoltare este, așadar, strâns legată de obținerea finanțărilor guvernamentale pentru proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării, pe OG 28:
# Continuarea lucrărilor la baza sportivă;
# Introducerea rețelei de canalizare în satele Tigveni și Pătuleni;
# Înființarea rețelei de alimentare cu apă în satul Mavrodolu, singurul sat rămas fără această utilitate;
# Asfaltarea a 7 km de drumuri comunale.
De asemenea, cu fonduri europene, prin Grupul de Acțiune Locală, se dorește reabilitarea Căminului Cultural Tigveni.