ratesti primarLucrările de reabilitare a Dispensarului uman din Răteşti sunt efectuate în proporţie de 50-60%. Administraţia locală aşteaptă aprobarea bugetului pentru continuarea acestei investiţii, care se estimează a fi gata în această primăvară.
“Mai avem de lucru la exteriorul clădirii, de montat centrala termică, la reţelele electrice, izolaţia termică şi la grupurile sanitare. Pentru finalizarea investiţiei avem nevoie de circa 2 miliarde de lei. Dispensarul va îngloba un cabinet medical şi o farmacie. Încercăm ca, pe viitor, să înfiinţăm aici şi un cabinet stomatologic.”, spune primarul Cornel Petrică.

Administraţia din Răteşti a depus pe Ordonanţa 28 trei proiecte pentru care se doreşte obţinerea finanţării guvernamentale. Este vorba de introducerea reţelei de canalizare în satele Tigveni şi Pătuleni, investiţie estimată la aproximativ 1 milion de euro, de înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă la Mavrodolu, singurul sat în care nu există această utilitate, şi de asfaltarea a aproximativ 7 km de drumuri în satele comunei.
“De asemenea, prin Grupul de Acţiune Locală vom depune un proiect ce vizează reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultural Tigveni, singura instituţie de acest fel din comună.”, precizează edilul şef.

Consultări fermieri-APIA
În februarie specialiştii APIA s-au întâlnit cu fermierii din zonă, pentru a populariza noile măsuri adoptate de Ministerul Agriculturii, printre care şi cea care vizează împădurirea suprafeţelor agricole şi non-agricole. “Din câte am constatat eu, oamenii au fost destul de reticenţi, în ciuda banilor pe care Ministerul Agriculturii se oblige să îi aloce anual celor care împăduresc astfel de suprafeţe. Costurile pentru întocmirea unui astfel de proiect de finanţare sunt destul de mari, în condiţiile în care există riscul ca respectivul proiect să nu fie declarant eligibil, deci să nu fie finanţat.”, încheie Cornel Petrică.

Fie ca veselia, frumuseţea şi spiritul acestei zile să vă însoțească pretutindeni!
La mulți ani tuturor femeilor, împliniri și multă iubire din partea familiilor!
Primăria şi Consiliul Local Răteşti
Primar, Cornel Petrică