stefan cel mare 2Dragobetele, sărbătoarea iubirii și a reînnoirii a fost celebrată de   Asociația ”Meșteşuguri argeșene” Ștefan cel Mare, printr-un spectacol oferit de copiii din ansamblurile Asociației și ai școlii din localitate. Evenimentul a fost totodată prilejul unei expoziții de mărțișoare tradiționale, confecționate de angajatele asociației. Alături de comunitate, au fost prezenți oaspeți de suflet, precum reprezentanți ai SC Petrom, voluntari prin ajutorul cărora a luat practic ființă Asociația.

”Am dorit să sărbătorim acest moment, pentru a demonstra încă o dată că noi, aici, păstrăm tradițiile și le respectăm. Dragobetele este o sărbătoare românească, un moment al bucuriei și al iubirii, al venirii primăverii, la fel ca și Mărțișorul. Iată că prin Asociația “Meșteșuguri argeșene” reușim să ne facem cunoscuți nu doar prin țesăturile pe care le realizează fetele noastre, prin iile și costumele populare pe care le cos, ci și prin cântecele și dansurile noastre, care prind din ce în ce mai mult în rândul tinerilor. Trebuie să menționez că în ciuda scepticismului tuturor, și pot spune și al meu de la început, comenzile curg pentru Asociație, fapt dovedit de numărul angajatelor, care a crescut de la una, la trei.”, a rostit în cuvântul de deschidere primarul Niculae Vidan.
Pe de altă parte, autoritățile locale din Ștefan cel Mare au început activitățile specifice finalului de iarnă, mai precis reabilitarea drumurilor deteriorate. Drumul comunal 445, cunoscut sub denumirea de drumul Spiru Haret, leagă localitatea Ștefan cel Mare de județul Dâmbovița și face practic legătura sudului județului cu autostrada București-Pitești. Acest drum de o importanță covârșitoare pentru locuitorii din zonă este tranzitat zilnic de cel puțin 50 de mașini de mare tonaj, ca să nu mai vorbim de numărul autoturismelor personale. În aceste condiții, din cauza precipitațiilor sub formă de zăpadă din această iarnă, drumul a avut de suferit enorm, pe porțiunile în pantă devenind impracticabil. ”A trebuit să intervenim cu cantități mari de pietriș, pentru a asigura un minim de siguranță conducătorilor auto. De altfel, ne confruntăm cu această situație an de an, atât primăvara, cât și toamna și, de fapt, de fiecare dată când plouă abundent. Avem un proiect pentru asfaltarea acestui drum, însă nu știm dacă ne vom încadra la finanțare. Ar fi o investiție extrem de importantă, nu doar pentru locuitorii comunei noastre, ci pentru toată zona de sud a județului”, a declarat primarul Niculae Vidan.

Izvor nesecat de dragoste şi dăruire, exemplu de perseverenţă şi fineţe, FEMEIA este esenţa vieţii.
Un 8 Martie fericit doamnelor şi domnişoarelor!
Primăria şi Consiliul Local Ştefan cel Mare
Primar, Niculae Vidan