Tipărire

bascovÎn perioada 24-26 februarie în Argeș a avut loc Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice "Omul și Universul", în organizarea Asociaţiei Româno-Japoneze pentru Educaţie şi Ştiinţă, cu participarea Consiliul Judeţean Argeș, Inspectoratul Școlar Judeţean Argeș, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Casa Artelor Poligrafice Editoriale Rotarexim Școala Coordonatoare "Virgil Calotescu" Bascov și Primăria Bascov. Duminică, 24 februarie, oaspeții din Japonia, doi profesori de la cele mai prestigioase universităţi nipone, au vizitat instituțiile publice din comună: Primăria, Școala “Virgil Calotescu” și Casa de Cultură “Adriana Trandafir”.  

La Primărie, oaspeţii au fost întâmpinaţi de consilierii locali ai comunei, de viceprimarul Gheorghe Nedelea şi de către primarul Gheorghe Stancu. Acesta din urmă a făcut o succintă trecere în revistă a principalelor repere pe care Bascovul l-a atins în drumul parcurs în ultimii ani în cadrul efortului de implementare a unei dezvoltări durabile. Oaspeţii au luat cunoştinţă cu real interes de principalele investiţii derulate în comună în toate domeniile de interes: social, economic, administrativ, învăţământ, cultură, sport.
La Şcoala “Virgil Calotescu”, emisarii Ţării Soarelui Răsare au fost întâmpinaţi în mod tradiţional, cu pâine şi sare. Elevii şi cadrele didactice au prezentat diferite activități extraşcolare: confecționarea unor mărțișoare, atelier de sculptură, împletituri din lemn etc. Un moment emoţionant s-a consumat în cadrul şezătorii, în momentul în care oaspeţii, alături de reprezentanţii administraţiei locale, de profesori şi de elevi s-au prins în horă pe ritmurile melodiilor populare româneşti.
Finalul reuniunii s-a consemnat la Casa de Cultură “Adriana Trandafir”, acolo unde delegația din Japonia – Prof. Tomohiro Moriyama și Prof. Masafumi Fujimori, a prezentat modul de organizare și funcționare a învățământului din Japonia.
În încheiere, oaspeți au înmânat personal diplome de merit unor elevi şi cadre didactice de la Școala Bascov, pentru rezultate deosebite la diferite concursuri și olimpiade școlare.

8 Martie este ziua când, de la o margine la alta a lumii se sărbătoreşte FEMEIA – simbolul vieţii, al iubirii, purităţii şi frumuseţii spirituale, al gingăşiei, al jertfei şi dăruirii de sine.
La mulţi ani!
Primăria şi Consiliul Local Bascov
Primar, Gheorghe Stancu