Tipărire

vulturesti primar viceprimarAvând apă curentă în toată comuna și investiția pentru introducerea canalizării în derulare, conducerea administrației din Vulturești este hotărâtă ca anul acesta să se focalizeze pe modernizarea infrastructurii rutiere. Au fost depuse, așadar, spre finanțare prin OG 28, 3 proiecte pentru asfaltarea unor drumuri importante din localitate.
”Este vorba de drumul comunal 51 Vulturești-Bârzești, în lungime de 3 km; cea de-a doua documentație vizează modernizarea drumurilor de interes local, tronsoane în lungime totală de 5 km, în mai multe zone din comună unde există apă și canalizare, precum și se asfaltarea DC 50 Huluba, drum care face practic legătura dintre acest sat și drumul național. Sper ca măcar două din aceste proiecte să primească finanțare și să ne putem apuca de lucru”, spune primărița Irina Poșircă.
Cu fonduri proprii, imediat după aprobarea bugetului, Primăria Vulturești va demara amenajarea curții așezământului cultural. Tot din această primăvară speră șefa executivului să înceapă și lucrările de modernizare ale școlii primare Vulturești, investiție pentru care se așteaptă sprijin financiar din partea Consiliului Județean.
Ca lucrări curente, cu ajutorul persoanelor ce primesc ajutor social prin Legea 416, s-a început curățenia în comună. Fiecare cetățean este obligat, conform normelor în vigoare, să curețe șanțurile și să toaleteze vegetația din dreptul gospodăriilor proprii. ”Există și sancțiuni prevăzute pentru cei care nu respectă aceste reguli, dar nu dorim să se ajungă aici. Cu vorba bună facem treabă mai bună. Evident, acolo unde sunt persoane în vârstă sau bolnave, vom interveni noi, administrația locală”, a mai afirmat primărița din Vulturești.
Consiliul Judeţean Argeş a aprobat devizul general actualizat pentru lucrările de construire a podului de la Bârzeşti, investiţie a începută anul trecut. Cu suma de aproape 83.000 lei se doreşte finalizarea lucrărilor în acest an. Proiectul este co-finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Ziua de 8 Martie trebuie să fie un prilej de bucurie pentru toate femeile. Un sincer „La mulţi ani!” pentru toate doamnele şi domnişoarele!
Primăria şi Consiliul Local Vultureşti
Primar, Irina Poşircă