cateasca primarPe 21 februarie Administraţia din Căteasca a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene doua proiecte în vederea obţinerii finanţării pe OUG 28/2013. Este vorba de investiţii în canalizare şi infrastructura rutieră.
Primul obiectiv de investiţii se referă introducerea reţelei de canalizare în satele Cireşu, Siliştea şi Gruiu. Fiind vorba de o investiţie extrem de amplă, având în vedere că discutăm despre nu mai puţin de 35 de km liniari de reţea, aceasta nu se poate realiza decât cu sprijinul financiar al Guvernului, prin Ministerul Dezvoltării. Avem mari speranţe că proiectul nostru, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, va primi finanţare, cu atât mai mult cu cât se apropie cu repeziciune data limită până la care România s-a angajat în faţa Uniunii Europene să rezolve problema canalizării în toate localităţile ţării. Cel de-al doilea proiect depus spre finanţare la MDRAP se referă la reabilitarea prin asfaltare a aproximativ 11 km de drumuri, în satele Căteasca, Coşeri, Cireşu, Siliştea şi Gruiu.”, detaliază primarul localităţii, Eugen Mira.
Întâlnire fermieri-APIA
Vineri, 24 februarie, în cadrul unei întâlnirii care a avut loc în incinta Primăriei, fermierii din Căteasca au avut prilejul să afle de la specialiştii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură care sunt noutăţile privind depunerea cererii unice pe suprafaţă. Perioada în care se poate depune cererea unică pe 2017 la APIA, fără penalizări, este 1 martie 2017 - 15 mai 2017. Fermierii trebuie să știe că au posibilitatea să solicite subvenții și după acest termen limită, dar vor fi penalizați din sumele care li se cuvin. În perioada 16 mai - 9 iunie 2017 cererile se depun cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

8 Martie, un omagiu adus FEMEII – acest trandafir al lumii fără de care pământul ar fi un pustiu, iar viaţa n-ar avea farmec. O primăvară senină! La mulţi ani!
Primăria şi Consiliul Local Căteasca
Primar, Eugen Mira