popesti primarieInterviu cu primarul comunei, Ion Mihai

- Dle primar, cu ce gânduri și mai ales cu ce lucrări așteptați primăvara?
- Imediat ce timpul ne va permite, vom finaliza lucrarea din satul Slobozia, privind suplimentarea debitului de apă. Puțul a fost forat, bazinul montat și  a fost amenajată camera pompelor. Mai este nevoie doar de racordarea acestora la sistem. Tot ca lucrare curentă, avem și de finalizat investiția la Şcoala Slobozia, singura unitate de învățământ de pe raza localității, unde învață 131 de elevi cu tot cu preșcolari. S-a montat stația de epurare și s-au construit rampe pentru persoanele cu dizabilități, fiind nevoie de ultimele finisaje la toaletele interioare. Am început și modernizarea iluminatului public, prin montarea de lămpi economice cu led, pentru diminuarea costurilor. În momentul de față se lucrează în satul Purcăreni și vom continua cu satul Slobozia, pe DC 133. Noile lămpi vor fi montate din stâlp în stâlp, pentru siguranța cetățenilor, iar vechile lămpi vor fi amplasate pe ulițele colaterale.
- Ca proiecte, la ce mai lucraţi?
- Ne pregătim să redepunem proiectul pentru înființarea sistemului de canalizare în satele Slobozia și Purcăreni, cu stație de epurare la Conac Belu, pe OG 28. Pentru rețeaua de canalizare aferentă celorlalte două sate, Popești și Palanga, încercăm să accesăm fonduri europene prin AFIR. Concomitent, lucrăm la un proiect pentru construirea unui Centru Cultural și a unui teren de fotbal în zona Conac Belu și a unui teren sintetic multifuncțional în satul Slobozia.
- Cum staţi la capitolul asfaltări?
- Evident, nu puteam omite de pe lista de priorități modernizarea drumurilor. Dorim să depune un proiect pe OG 28, pentru accesarea de fonduri guvernamentale, în vederea asfaltării a 6,5 km de drumuri comunale. Este vorba despre Drumul Morii, Drumul Cimitirului și tronsonul de la Neacșu Ion la Mitu Măndoiu - satul  Purcăreni; de strada Dispensarului din satul Slobozia; de străzile Cotului și Dealului din satul Popești și străzile Albulești și Cimitirului din satul Palanga. Este important de menționat că vom continua cadastrarea sistematică a localității, începută de anul trecut. Până în momentul de față cadastrarea s-a realizat pentru 120 de ha, adică 174 de poziții.