Tipărire

Stolnici04La începutul lunii februarie, în prezența primarilor din localitățile învecinate, a executantului lucrării, a senatorului Constantin Tămagă și a autorităților locale, a fost inaugurată stația de epurare a canalizării comunei Stolnici. Canalizarea a fost introdusă în zona centrală a comunei pe o lungime de 2,6 km și va deservi circa 500 de gospodării. Investiția a fost realizată cu fonduri guvernamentale.


”Sperăm ca în vară stația de epurare să fie funcțională, iar ulterior vom face și racordările către populație și instituțiile din comună, și aici mă refer la școală, primărie, ISU și grădiniță. După ce vom avea debitul necesar pentru stația de epurare, împreună cu operatorul regional, SC Apă Canal Pitești, vom pune în funcțiune efectiv acest obiectiv. Lucrările au durat mai mulți ani deoarece în perioada 2009-2013 nu am primit niciun ban pentru proiect. Am primit consistent bani în anii 2007-2008 și apoi abia în cursul anului 2014. Mă bucur că am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect”, a declarat primarul Sevastian Pupăză-Roșu.

inaugurare scoala Stolnici FotoPress24 5S-a inaugurat școala modernizată
Un alt eveniment important pentru administrația publică locală a avut loc în ziua de luni, 2 martie: inaugurarea Școlii cu clasele I-VIII Stolnici, reabilitată și modernizată prin intermediul unui proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, proiect ce a vizat dezvoltarea infrastructurii educaționale la nivelul localității. Valoarea totală a proiectului a fost de 600.221,18 lei din care 529.651,96 lei reprezintă valoarea solicitată prin proiect. Durata de implementare a proiectului a fost de 4 luni.