73Noul an școlar va debuta într-un mod cu totul deosebit pentru comunitatea locală și administrația publică din Căteasca. Cu prilejul deschiderii anului școlar 2015-2016, autoritățile locale vor inaugura noua școală de la Catanele-Recea, o clădire modernă, dotată și pregătită să ofere elevilor și cadrelor didactice cele mai bune condiții pentru învățământ.

Şcoala are 640 de mp, 7 săli, din care 2 săli pentru grădiniţă, o sală pentru program normal de grădiniţă şi încă o sală pentru after school. Școala nouă mai dispune de încă patru săli pentru învăţământul primar, cabinet medical, sală de alimente, grupuri sanitare moderne. ”La momentul actual (n.r. mijlocul lunii august), mai avem doar de pus în funcțiune centrala termică. Estimez că undeva în jurul datei de 24 august va avea loc recepția finală a lucrărilor. Deschiderea oficială se va face la începerea anului școlar, în prezența copiilor, părinților, cadrelor didactice. Școala de la Catanele-Recea a fost realizată cu fonduri locale și sprijin guvernamental, lucrările au demarat anul trecut, iar valoarea de investiție a proiectului se ridică la aproximativ 12 miliarde de lei”, ne-a declarat viceprimarul Florin Marinescu.
Pe de altă parte, rectificarea de la finele lunii iulie a adus în bugetul local fonduri în valoare aproximativă de 6,5 miliarde lei, bani care urmează a fi repartizați pe diverse categorii de cheltuieli și investiții. Potrivit autorităților locale, prioritare la capitolul investiții sunt introducerea canalizării în satele Gruiu, Siliștea și Cireșu, proiect aflat în faza de obținere a avizelor necesare demarării lucrărilor și construcția unui pod nou în satul Siliștea. Pe lista priorităților investiționale mai este trecută și modernizarea anumitor drumuri comunale, în special a celor deteriorate.