48Peste 7.000 de persoane au participat timp de trei zile la Festivalul ”Tradiții argeșene”, aflat la cea de-a V-a ediție, desfășurat la Corbeni, în perioada 21-23 august. Punând pe primul loc tradiția, autenticul și bunul-gust organizatorii - Asociația Vocart, Primăria Corbeni și Consiliul Județean Argeș au demonstrat încă o dată că valoarea începe să fie din ce în ce mai apreciată de argeșeni și de turiști.

În ciuda ploii din primele două zile ale sărbătorii, invitații nu s-au codit să apară și să asiste la programul atractiv sau să viziteze standurile cu produse tradiționale - de la delicii gastronomice ca zacuscă și dulcețuri, până la produse artizanale realizate manual cu o mare măiestrie.
50Concursurile de tăiat lemne, de tracțiune cai, de băut bere, ”căutătorii de comori” și multe altele, întreceri cu premii substanțiale în bani și în produse din partea sponsorilor, i-au făcut pe toți să uite de vremea răcoroasă și să participe fie în calitate de concurenți, fie de susținători. Prezentatoarea spectacolului – vedeta TV Mihaela Tatu, a însuflețit atmosfera prin comentariile pline de umor. În centrul evenimentului s-a aflat, bineînțeles, concursul de interpretare folclorică, care uimește de fiecare dată prin talentul tinerilor participanți. ”Suntem la cea de-a V-a ediție și pot spune că în fiecare an avem tot mai mulți participanți. Anul acesta data festivalului, sfârșitul lunii august și nu al lunii septembrie, a făcut ca mulți turiști din toate colțurile țării, prezenți la noi în localitate, să fie oaspeții evenimentului. Nu am făcut rabat de la calitate, în sensul că nu am lăsat în perimetrul desfășurării festivalului decât comercianții cu produse legate strict de tematica manifestării, iar acest lucru s-a văzut în aprecierea tuturor.  Fără falsă modestie, pot spune că sărbătoarea a fost un succes”!, a spus primarul Virgil Mateescu.

49