albesti de argesO mare parte din bugetul localității Albești de Argeș aferent anului 2015  a fost direcționat către plata împrumutului la CEC, făcut în urmă cu trei ani pentru suplimentarea fondurilor necesare proiectului pe Măsura 322. În 2015, acest împrumut trebuia achitat, însă conducerea administrației locale încearcă o prelungire a termenului de rambursare.
”Valoarea eligibilă a proiectelor pe Măsura 322 a fost de 2,5 milioane de euro, iar în cazul comunei Albești de Argeș sumele necesare pentru obiectivele de investiții au depășit această valoare. A trebuit să facem un împrumut la CEC pentru a acoperi costurile totale. Am achitat acum 12 miliarde de lei vechi și mai avem de plată 8 miliarde. Dacă am da toți acești bani, am pune o extraordinară presiune pe buget. Prin urmare, ducem tratative de prelungire a termenului de plată.”, a explicat primarul Vasile Sava.
În afara investițiilor aflate în derulare, conducerea administrației locale dorește ca anul acesta să acceseze bani guvernamentali, prin OG 28. ”Dorim să facem o extindere a rețelei de apă cu o nouă stație de pompare pentru locuințele mai izolate din Pământeni, Dobroțu și Florieni și, de asemenea, pentru două ulițe din satul Ungureni. Aceste două străduțe sunt poziționate în așa fel față de bazinul de stocare, încât apa nu poate ajunge prin cădere, astfel că trebuie să montăm și aici o stație de pompare.”, a mai spus edilul șef din Albeștii de Argeș.