nucsoara festivalLa începutul lunii septembrie, comuna Nucșoara va fi din nou gazda unui eveniment deosebit. Asociația ”Casa Bună”, în colaborare cu autoritățile locale, organizează prima ediție a festivalului caritabil ”Livada cu stele”, un festival de muzică și fapte bune. Pe scena din satul Sboghițești vor urca numeroși artiști, printre care se numără Taxi, Ada Milea, Luiza Zan, Dora Gaitanovici, Ana Coman, Leyah, Soul Serenade, Eyedrops, Rockabella, Cristina Lupu, Delta pe obraz, DJ Marinov și mulți alții.

Festivalul este organizat cu dublu scop: strângerea de fonduri pentru construirea unei grădinițe pentru copiii cu posibilități reduse din cartierul Ferentari, respectiv promovarea frumoasei zone a Nucșoarei. În cadrul celor trei zile festival, cei prezenți se vor putea bucura de tururi ghidate în natură, plimbări cu bicicleta, ateliere creative și vocaționale pentru copii, ateliere de meșteșuguri populare, experiențe culturale și gastronomice locale, cross copii și adulți, plimbări pe lac, activități în cadrul standurilor (tras cu arcul, tenis de câmp și de masă etc.), escaladă. Fiecare bilet cumpărat la festival constituie o faptă bună, o donație de suflet, iar toate profiturile obținute în cadrul festivalului vor fi folosite pentru construirea Grădiniței Bune, centrul educațional pentru copiii vulnerabili din Ferentari. Potrivit autorităților din Nucșoara, la festival sunt așteptați 7.000 de oameni din întreaga țară.

Lucrări în derulare
În satul Slatina continuă lucrările de racordare a gospodăriilor la rețeaua de alimentare cu apă. Acestea sunt realizate prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny” și vor fi finalizate în toamnă. Drumurile din satul Slatina pe care a fost introdusă apa vor fi apoi asfaltate, tot prin intermediul programului guvernamental. Totodată, școlile din comuna Nucșoara vor beneficia de dotări cu fonduri din PNRR. Pe baza unui proiect aprobat la finanțare, unitățile școlare vor avea parte de mobilier nou, materiale didactice și echipamente pentru laboratoare. Proiectul va intra în implementare în perioada imediat următoare.
Nu în ultimul rând, Primăria Nucșoara pregătește scoaterea la licitație a lucrărilor de reabilitare a drumurilor afectate de calamități. ”Momentan se lucrează la expertiza privind starea drumurilor. Apoi vom scoate la licitație execuția lucrărilor de refacere, urmând ca din toamnă să ne apucăm de lucru efectiv. Vom începe lucrările în punctul ”La Istrucel””, precizează edilul comunei Nucșoara, Ion Cojocaru.