leresti latModernizarea drumului ce înconjoară Barajul Râușor, de pe raza comunei Lerești, a fost finalizată! Investiția, de mare anvergură, a fost realizată de către administrația din Lerești cu fonduri europene, prin AFIR. Valoarea contractului a fost de aproximativ 1 milion de euro, sumă nerambursabilă. ”Este un obiectiv așteptat de toți localnicii, dar mai ales turiștii din țară.  Drumul spre Portăreasa înconjoară barajul pe partea dreaptă, fiind punctul de plecare spre Muntele Iezer. Lucrările s-au terminat, suntem pe final cu formalitățile pentru rambursare. Realizarea acestui tip de obiective înseamnă dezvoltare durabilă și progres. Am reușit un pas foarte important din punct de vedere al modernizării localității, o investiție de care vor beneficia mii de oameni și care va atrage după sine dezvoltarea întregii zone.”, a declarant primarul Marian Toader.

În cel mai scurt timp va fi emis ordinal de începere a lucrărilor pentru modernizarea a 3,4 km de drumuri în localitate, proiect derulat cu fonduri guvernamentale, prin „Anghel Saligny”. ”Am semnat deja contractul cu firma care a câștigat licitația, suntem în grafic. E vorba de 3,4 km, tronsoane în toată localitatea. În ceea ce privește cealaltă investiție pentru care am obținut finanțare prin „Anghel Saligny” - apă și canalizare în satul Pojorâta, ne aflăm în etapa de evaluare a ofertelor, adică în licitație.”, a explicat șeful executivului.
Nu mai puțin important de semnalat este faptul că sala de sport, construită cu fonduri prin CNI, este gata în proporție de 90%, deși termenul de finalizare este sfârșitul anului. ”Cât de curând vom face recepția finală și le mulțumim constructorilor pentru promptitudine! Sala are o tribună cu 180 de locuri și va fi dotată cu tot ceea ce este necesar practicării mai multor sporturi.”, a mai punctat edilul șef.
Cu fonduri proprii, Primăria a început lărgirea unui pod din Valea lui Pătru.