sapata loc de joaca 2Autoritățile comunei Săpata au finalizat în luna iulie locul de joacă din incinta Școlii Gimnaziale Bănărești. Spațiul de agrement cuprinde mese cu bănci, leagăne, tobogane și balansoar, de care cei mici se pot bucura în voie, consumându-și energia. Investiția a fost realizată cu fonduri din bugetul local. Copiii din comuna Săpata mai au la dispoziție un alt loc de joacă, în incinta Școlii cu clasele I-IV Găinușa.

Totodată, o altă investiție, extrem de importantă și complexă, se află în faza finală a lucrărilor. Este vorba despre modernizarea DC 437 în satul Drăghicești, investiție finanțată prin Programul ”Anghel Saligny”. ”Cel de-al doilea strat de asfalt a fost turnat pe întreaga lungime a drumului. Urmează amenajarea șanțurilor, acostamentele și marcajele rutiere. Lucrările s-au desfășurat într-un ritm foarte bun, sunt mulțumit de calitatea acestora, de felul în care constructorul s-a ocupat de tot. Este o investiție utilă pentru comunitatea locală și cu siguranță vor urma și alte lucrări de modernizare a drumurilor în alte sate ale comunei noastre”, precizează primarul Laurențiu Micu. Drumul din satul Drăghicești a fost modernizat pe o lungime de peste 3 km.

Ziua Comunei, pe 15 august
Luna august aduce, în mod tradițional, o nouă ediție a Zilei Comunei Săpata. Sărbătoarea locală se va ține pe 15 august (Praznicul Adormirii Maicii Domnului), pe terenul de sport din satul Bănărești. Autoritățile locale invită cetățenii să participe în număr cât mai mare la evenimentul festiv. Alături de echipa pe care o conduce, primarul Laurențiu Micu a pregătit localnicilor o zi cu momente artistice deosebite, precum și o festivitate dedicată premierii cuplurilor longevive din localitate. Muzica și voia bună nu vor lipsi, așa cum se întâmplă în fiecare an la sărbătoarea comunei.