micesti latAdministrația din Micești lucrează la două proiecte care vizează realizarea în comună a unor piste pentru biciclete. Pentru primul proiect, derulat prin PNNR (bani europeni), a fost obținută finanțarea și au fost depuse deja primele cereri de plată. „Proiectul prin PNNR presupune realizarea a 6,8 km de piste de biciclete, în satele Micești și Purcăreni. Am depus deja primele cereri de plată, pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. În perioada următoare vom efectua studiul de fezabilitate, ridicările topografice și studiul geotehnic pentru un al doilea proiect care vizează realizarea de piste de biciclete. Este vorba de un circuit turistic, de 3,7 km, la Plaiul Oii, investiție ce va fi finanțată prin Administrația Fondului de Mediu.”, spune primarul Dumitru Voicu.

Centru de colectare a deșeurilor
O altă investiție ce se va derula cu fonduri din PNNR este construirea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. „Centrul urmează a fi amenajat în zona Zăvoi-Prundiș și va asigura colectarea separată a unor deșeuri care nu pot fi ridicate prin sistemul „din poartă în poartă”: deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, anvelope uzate, echipamente electrice și electronice, deșeuri de grădină, deșeuri de cadavre animale, deșeuri din construcții și demolări.”, a menționat Ionuț Tudorache, șeful Biroului Achiziții din cadrul Primăriei Micești.
Legat de infrastructura rutieră, autoritățile din Micești au depus spre aprobare pe platforma Ministerului Dezvoltării întreaga documentație aferentă proiectului de modernizare prin asfaltare a 18 drumuri de interes local, astfel că în curând va fi semnat contractul de finanțare al acestei investiții, în valoare de peste 4 milioane de lei, derulată pe Programul „Anghel Saligny”. Tot prin „Anghel Saligny” va fi asigurată finanțarea pentru înființarea sistemului centralizat de alimentare cu apă în satul Brânzari. Pentru această investiție mai trebuie obținute două avize (Mediu și Apele Române), după care documentația va fi încărcată în platformă, în vederea semnării contractului de finanțare.  Nu în ultimul rând, în luna iulie a fost efectuată recepția la două obiective finanțate prin PNDL II: amenajarea unor intersecții din comună și creșa.