corbiÎntre 11-13 august dealurile de La Chilii vor răsuna iarăși, la o nouă ediție a Festivalului „Stonebird”! În cele trei zile ale evenimentului, vor urca pe scenă trupe cunoscute și foarte îndrăgite. Tinerii de toate vârstele sunt așteptați de organizatori pentru a face spectacol alături de artiști, fiindcă un eveniment de succes are ca ingrediente nu doar pe cei se urcă pe scenă ci, deopotrivă, depinde de public.

”Avem și în acest an nume sonore pe afiș - Paraziții, Dirty Shirt, ZOB, Krypton, Myst, Myrath, Bucovina, Antract, Truda, Masterpiece, singura diferență față de anul trecut fiind doar cele două seri de spectacol, nu trei, anul trecut fiind ediție jubiliară. În rest îi așteptăm pe toți, cu cortul sau la pensiunile din zonă, care sunt gata de oaspeți. Vom petrece, ca în fiecare an, clipe de neuitat. Muzica ne unește și ne inspiră. După „Rapsodia Păstorească”, „Stonebird” întregește gusturile generațiilor cu sounduri de altă factură, dar de aceeași calitate.” a declarat primărița Anca Baciu.

Proiecte noi pentru elevi
Școlile din localitate vor fi dotate cu echipamente IT și mobilier. ”Vom semna cât de curând contractul pe componenta C10 din PNRR, pentru dotarea unităților de învățământ. Cred ca acest proiect își va vedea utilitatea imediat, reflectându-se  în performanțele educaționale. Un alt proiect depus în cadrul PNRAS urmărește prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor din ciclul gimnazial. Activitatea de bază în cadrul proiectului va fi înființarea unui fel de after-school, unde elevii din ultimele clase gimnaziale vor fi pregătiți suplimentar de profesori. Elevii care vor face parte din proiect vor primi și o masă caldă, zilnic.”, a mai spus șefa executivului din Corbi.