bughea de jos primar 1Încep să se materializeze proiectele cu fonduri europene și guvernamentale! Efectele activității intense în domeniul atragerii de finanțări încep să se vadă. Una dintre lucrările ce se va concretiza în viitorul apropiat în comuna Bughea de Jos este modernizarea dispensarului uman. ”Finanțarea este prin PNRR, și cuprinde reabilitarea clădirii, ca etapă premergătoare a eficientizării energetice a acesteia. Așadar, vor fi lucrări ample, precum și refacerea sistemului de încălzire. Tot cu fonduri prin PNRR vom achiziționa un sistem de supraveghere în localitate (35 de camere de luat vederi ce vor funcționa 24 de ore din 24) și vom dota sala de consiliu cu echipamente IT.”, a declarat primarul Ion Tănăsescu.

Modernizarea a 5 km de drumuri și construirea unui pod - obiective cuprinse în proiectul finanțat prin Programul „Anghel Saligny” se află în faza licitației. ”În ceea ce privește cel de-al doilea proiect pentru care avem fonduri prin același program - înființarea sistemului de canalizare în localitate și stație de epurare - mai avem un singur aviz de obținut pentru a putea organiza licitația în vederea execuției.”, afirmă edilul șef.

Vești foarte bune și pentru educație!
”Vom primi prin Consiliul Județean un microbuz electric pentru transportul elevilor în localitate. Prin Componenta C 10, din cadrul PNRR, vom dota școala de centru cu mobilier nou și echipamente IT. Nu în ultimul rând, noul an școlar va începe într-o clădire nouă pentru școlarii din Bratia. Unitatea de învățământ, construită din fonduri proprii, are trei clase, cancelarie și birouri, sală de sport, grupuri sanitare.”, a mai declarat șeful executivului din Bughea de Jos.