valea iasului lat bunPrimăria Valea Iașului a demarat în primăvara acestui an lucrări de modernizare a mai multor străzi din comună, pe baza unui proiect finanțat în Programul ”Anghel Saligny”. Străzile prevăzute în proiect sunt Basarab I, Regina Maria, Stadionului, La brazi, Ferdinand I, Teilor, Câmpului, Radovanu. După ce în luna mai s-a asfaltat strada Basarab I, în iunie a fost a fost modernizată încă o stradă din cele aflate pe lista inițială - Strada Teilor. ”Mulțumesc, pe această cale, tuturor cetățenilor, pentru răbdarea acordată, constructorului și colegilor pentru ajutorul acordat! Vă mulțumesc pentru toate reacțiile pozitive! Obiectivul nostru este să modernizăm toate străzile din comuna Valea Iașului.”, declară primarul Cristian Enescu.

La momentul actual se lucrează pe strada Câmpului.
În ceea ce privește Serviciul Apă Canal, pentru a cărui funcționare s-a obținut licență de la ANRSC, până acum s-au efectuat aproximativ 1.200 de branșamente la apă și în jur de 700 la canalizare. ”Vreau să menționez că am reușit să prindem, prin PNRR, un proiect excelent, cu o valoare totală de peste 21 miliarde de lei, pentru a instala fose septice în satele Bărbălătești, Borovinești, Ungureni și Cerbureni. Vor fi instalate 160 de fose septice. Ne vom ocupa în curând de etapa de licitație și probabil că lucrările vor demara în toamna acestui an.”, precizează edilul comunei Valea Iașului.

Proiecte noi
Numărul proiectelor depuse de autoritățile locale în programele cu finanțare europeană crește de la o lună la alta. În luna iunie, pe baza unei hotărâri a Consiliului Local, a fost depusă o nouă solicitare de finanțare în PNRR, pentru construcția unui centru de zi pentru bătrâni. Proiectul a fost declarat eligibil și urmează alocarea finanțării. De asemenea, tot în cadrul măsurilor PNRR, în scurt timp va fi depus un proiect pentru amenajarea unei platforme de colectare și valorificare a gunoiului de grajd. Nu în ultimul rând, la nivel local se lucrează la un proiect privind asfaltarea mai multor străzi. Administrația publică locală urmărește să obțină fonduri prin AFIR pentru realizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor. Este vorba despre 7 străzi, câte două în satele Bărbălătești și Mustățești, respectiv trei străzi în satul Cerbureni.